Hogere prijzen voor Chinees knoflook

Rond deze tijd van het Chinese knoflookseizoen wordt de oogst van Jinxiang in Shandong op de markt geplaatst. Voor de Chinese knoflooksector is dit een belangrijk punt in het seizoen, gezien Jinxiang als het grootste teeltgebied voor knoflook in China geldt. Vorig jaar stond de prijs van knoflook op rond de 2 yuan (€0,26) per kg. De prijzen van dit jaar zijn in vergelijking met 2018 een stuk hoger. Waar eerder in dit seizoen de prijzen rond de 3,4 yuan (€0,44) per kg schommelden, zit de prijs nu al rond de 4,6 yuan (€0,60). "Een kilo verse knoflook levert ongeveer 0,6kg gedroogde knoflook op. De prijs van gedroogde knoflook van topkwaliteit is meer dan 6 yuan (€0,78) per kg", zegt Carolyn Lee van Jinxiang Homage Import and Export Co., Ltd.

"De reden dat de huidige prijs zoveel hoger zit dan die van vorig jaar is omdat het areaal voor de knoflookteelt vorig jaar enorm was. Dit zorgde voor een groter aanbod en daarmee voor lage prijzen. Ook had de kwaliteit van de knoflook vorig jaar te lijden van extreme weersomstandigheden. De prijzen zijn dit jaar verder toegenomen doordat knoflooktelers het management van hun teeltbedrijven hebben verbeterd. Dit geldt ook voor het management van gedroogde knoflook. Zowel het volume per hectare als de kwaliteit zijn hierdoor ten opzichte van vorig jaar enorm toegenomen."

"Het totale areaal voor de knoflookteelt stond dit jaar op 37.000 hectare. De vroege knoflook van Jishu, Xinglong en Sima is nu al op de markt geplaatst. Ook is de oogst van knoflook uit Xiaoyun en Huayu begonnen. De gehele oogst zal met ongeveer 10 dagen worden afgerond. Het proces voor gedroogde knoflook zal naar verwachting rond 25 mei beginnen. Ons bedrijf teelt en exporteert knoflook. We zijn nu bezig om knoflook in bewaring te plaatsen. Als we eenmaal alle voorbereidingen hebben getroffen, zullen volledig klaar staan voor een nieuw seizoen met betrekking tot de export van knoflook."

Contact: Carolyn Lee - Sales Manager
Jinxiang Homage Import and Export Co., Ltd.
Website: www.jinxianghomage.com 
Adres: Jinxiang county, Jining city, Shandong province,China 
Whatsapp: +86 136 6637 6267‍ 
Mobiel: +86 136 6637 6267‍ 
Telefoonnummer kantoor: +86 537 873700 
WeChat ID: carolynlee001 
E-mail: garlicjinxiang@163.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven