"Telers zijn blij met grote aantallen Red Light kersen"

Ook in China is het kersenseizoen van start gegaan

"Het afzetseizoen van kersen uit Yantai is al begonnen. De omstandigheden tijdens de bloei waren optimaal. Het ziet ernaar uit dat met name het ras Red Light hoge opbrengsten zal geven. Het enige minpunt is dat de temperatuur vorig jaar vrij hoog was waardoor de knoppen zich gesplitst hebben. Als gevolg hiervan is het aantal enkele kersen is dit jaar dan ook vrij groot," zegt kersenteler Wang Gangchun uit Yantai. 

Grote kersen uit Yantai

Grote kersen uit Yantai

"Daarnaast heeft het ras Early Beauty tijdens de bloei veel te lijden gehad van hevige regenval. Handelaren zijn niet tevreden over de hoeveelheden Early Beauty op de markt maar de situatie is wel beter dan vorig jaar. Onze boomgaard werd niet door de zware neerslag getroffen. Toen het eenmaal begon te regenen, was de bestuiving al achter de rug. Het ziet ernaar uit dat we dit jaar een veel grotere oogst zullen hebben dan vorig jaar. De maten van het fruit zijn bovendien groter."

Grote kersen uit Yantai

"We telen en verkopen kersen uit Yantai. We telen de volgende rassen: Red Light, Early Beauty, Shamito en Black Pearl. Early Beauty is het voornaamste ras voor ons, gevolgd door Shamito. Het tijdstip waarop het seizoen begint, verschilt van ras tot ras. Red Light kersen komen tussen 23 mei en eind mei op de markt, Early Beauty tussen 1 en 12 juni, Black Pearl tussen 5 en 11 juni en Shamito tussen 4 en 13 juni."

Grote kersen uit Yantai

"De huidige prijs ligt op hetzelfde niveau als toen de kersen vorig jaar op de markt kwamen. De prijzen voor Red Light en Shamito zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar maar de prijs van Early Beauty ligt ongeveer €0,13 per kilo lager. De prijs van Black Pearl is licht gestegen. We zetten onze kersen af via e-commerce platforms, WeChat, handelaren en winkels."

 

Dhr Wang Gangchun
Yantai cherry farmer and retailer
Tel. nr: +86 131 8878 2275 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven