grote belangstelling voor nieuwe flowpack

"Nieuwe flowpackmachine goed voor 80 verpakkingen per minuut"

In de huidige versbranche neemt de behoefte aan losse producten in flowpacks snel toe. Hiervoor zijn bijpassende verpakkingslijnen nodig. Barsch machinebouw, gevestigd in het Duitse Reiskirchen, specialiseert zich al meer dan dertig jaar in de productie van moderne flowpackinstallaties. Het is het bedrijf introduceert nu een installatie waarmee een breed spectrum aan kwetsbare producten flexibel verpakt kan worden. 


Frank Lindenstruth (r) en Herbert Barsch tijdens de Fruit Logistica van dit jaar, waar de verpakkingslijn voor het eerst gepresenteerd werd. 

"Het hoofdvoordeel van het nieuwe model BS BB RP is dat men nu af kan zien van het gebruik van een tray of schaaltje. Want alle producten kunnen nu los verpakt worden, legt technisch leider Frank Lindenstruth uit. "Oorspronkelijk werd de installatie voor appelen ontwikkeld, maar na de presentatie op de Fruit Logistica wordt ze echter onder andere ook voor de verpakking van wortelen ingezet.“ Hiermee vervult men meerdere voorwaarden in één keer. "Men kan het verpakte product van alle kanten zien, er is geen onderlegger nodig en bovendien ontziet de machine het product.“

Van appelen tot kruiden
Twee jaar geleden nam de eerste telerscoöperatie contact op met de machineproducent vanwege de verhoogde vraag naar appelen. Men zocht naar een geschikte methode voor het verpakken van hardfruit in flowpacks. "De totale ontwikkeling tot aan de presentatie op de Fruit Logistica heeft circa anderhalf jaar geduurd. Oorspronkelijk was de installatie puur voor appelen bedoeld, maar inmiddels wordt ze ook voor het verpakken van wortelen en kruiden ingezet“, zegt Frank.


De maximale machineprestatie bedraagt 80 flowpacks per minuut.

Door de onverwachte belangstelling vanuit andere productsectoren ontstonden er oneindige mogelijkheden en kwamen er geïnteresseerden vanuit de gehele groenten- en fruitbranche, aldus Frank. "Coöperaties maar ook verpakkingsbedrijven en handelsfirma's zien nu de mogelijkheid om een breed productspectrum met een verpakkingsmachine te dekken. Ook tests met composteerbare verpakkingen waren succesvol. Zelf hebben we in totaal het verpakken van 36 verschillende verse producten getest en er waren bij geen enkel product noemenswaardige problemen. Deze flexibiliteit - juist bij kwetsbare producten - is een groot voordeel.“'Nog meer klantengroepen voor ons winnen'
De firma Barsch ontwikkelt sinds 33 jaar horizontale flowpackmachines. De moderne installaties worden geleverd aan klanten in heel Duitsland en de omliggende landen. "In principe zijn onze installaties geschikt voor klanten uit de gehele leveringsketen - van kleine landbouwbedrijven tot aan industriële verwerkers. De volgende stap is nog meer klantengroepen binnen de groenten- en fruitsector voor ons te winnen“, sluit Frank zijn verhaal af. 

Voor meer informatie:
Barsch GmbH & Co. KG
Frank Lindenstruth
Burkhardfelderstraße 19
35447 Reiskirchen
06408 96947-0
info@barsch.co 
www.barsch.co  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven