Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer bramen- en frambozenteelt in Italië

Het Italiaanse Compagnia delle Primizie uit Basilicata werkt aan een nieuw project omtrent de bramenteelt in de regio. Een paar jaar geleden werd de frambozenteelt al geïntroduceerd.

"We zijn een paar dagen geleden begonnen met de oogst van de bramen. We proberen de haalbaarheid van het project te beoordelen en een productiekalender te plannen die meerdere maanden binnen een jaar kan dekken", legt technicus Giuseppe Santarcangelo uit.

"In februari hebben we 1500 planten van het Loch Ness ras verplant en de verwachting is dat we meer dan 600 bramen per plant (ongeveer 3 kg / plant) kunnen verhandelen. Omdat dit ons eerste jaar is, verwachten we een tweede ronde rond de vroege herfstmaanden."

"Omdat het klimaat in Basilicata niet ideaal is om deze planten te laten groeien, moeten we de juiste balans vinden tussen temperatuur en blootstelling aan licht. Daarom bevonden de gewassen zich tussen februari en een paar dagen geleden onder een thermoplastische film.
Nu is alles klaar om te worden geoogst en hebben we schaduwnetten om ten minste 30% schaduw te garanderen. Te veel licht kan de bramen beschadigen."

"Een te hoge temperatuurstijging binnen in kassen kan worden tegen gegaan met een aantal agronomische technieken: het openen van de boven- of zijkanten van de structuren helpt bij het verkrijgen van constante temperaturen, zelfs als het te heet wordt."

"Hoewel de hoeveelheden beperkt zijn, zullen de bramen dankzij de ervaring en professionaliteit van Compagnia delle Primizie goed op de markt worden gebracht. Ze worden via de telersorganisatie Terra di Luce onder het merk Berrita afgezet op markten in Noord-Italië, zoals Turijn, Milaan en Bologna. In de komende paar weken, wanneer er extra hoeveelheden beschikbaar zullen zijn, zullen we de bramen bij wijze van test ook aan de groothandel leveren."

"We zijn al bezig met de planning voor volgend seizoen. De vraag neemt toe, waardoor we onze gewassen kunnen uitbreiden, en in de toekomst kunnen we ook andere gewassen zoals blauwe bessen introduceren."

Voor meer informatie:
Compagnia delle Primizie
Viale Salerno, 13/15
75025 Policoro, MT - Italië
Tel.: (+39) 0835.902017
Email: info@compagniadelleprimizie.com  
Web: www.compagniadelleprimizie.com     

Publicatiedatum: