Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italië: grote, zoete en knapperige kersen met een hoge resistentie tegen barsten

Slecht weer veroorzaakt problemen bij kersen en dan met name cracking. Er zijn twee manieren waarop telers dit kunnen voorkomen: het gebruik van tolerante rassen en/of het gebruik van anti-regennetten. Giovanni Zanzi, van Vivai Fratelli Zanzi, vertelt hierover.

"Er zijn rassen die een hoge tolerantie hebben maar we moeten er wel bij zeggen dat er geen volledig resistente rassen zijn. Er moet altijd rekening worden gehouden met een percentage aan verlies. We werken met enkele van de belangrijkste groepen ter wereld, zoals CEP Innovation, Cot international en IPS, die rassen hebben die een uitstekende garantie bieden op het gebied van cracking", zegt Zanzi.

Bekijk het video interview met Giovanni Zanzi

De tweede mogelijkheid is het gebruik van netten. Dit is een nuttige oplossing, vooral in het kader van de klimaatgerelateerde omstandigheden van de afgelopen dagen in Italië. "De afgelopen tijd is er op het gebied van technologische innovatie veel bereikt in alle opzichten. De kosten zijn betaalbaar in verhouding tot het inkomen. Het combineren van resistente rassen en anti-regennetten bieden garanties tegen cracking."

Momenteel zijn telers al bezig met de rassenkeuze voor volgend seizoen. Zanzi is duidelijk en vindt dat er rassen nodig zijn die garant staan voor grote maten en een uitstekende smaak.

"We hebben knapperige kersen nodig met een hoog suikergehalte en van een grote maat. Onze rassen, geteeld volgens specifieke agronomische protocollen, bereiken en overtreffen maat 30. Niemand heeft meer interesse in maat 26 of het geeft niet het gehoopte inkomen."

Kersenteelt is nog altijd een goede bron van inkomsten, maar alleen als de planten worden beschermd tegen regen en insecten. Het gebruik van netten biedt garantie tegen cracking, hagel en zelfs tegen Drosophila suzukii.

"Er zijn telers die geen gebruik maken van netten maar van een verstuiver en ventilator zodat het water kan worden weggeleid. Hoe dan ook, het is goed om de eerder genoemde oplossingen te evolueren", concludeert Zanzi.

Voor meer informatie:
Vivai F.lli Zanzi
Via del Gorgo 137
Loc. Gorgo di Fossanova San Marco 
44124 Ferrara
Tel.: +39 (0)532 719072
Email: vivaizanzi@vivaizanzi.it
Web: www.vivaizanzi.it

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven