Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kou dunt Abate perenoogst in Ferrara fors uit

De volgende oogst Abate peren loopt het risico ernstig aangetast te zijn. Confagricoltura Ferrara meldt dat de daling wel eens 90% van de teelt zou kunnen worden, terwijl andere technici een daling van 50% ramen.

Alessandro Passerini: "Tot 10 dagen geleden leek het een normaal jaar te zijn. Maar een aanzienlijke temperatuurdaling leidde tot enorm veel afgevallen fruit."

Het Abate ras lijkt er samen met de Carmen het meeste last van te hebben. Maar ook de William en William Rosso doen het niet meer zo goed. "Ik denk dat de teeltdaling tussen de 50 en 70% zal liggen. Het is een ramp voor de lokale sector en dat terwijl Ferrara een van de belangrijkste perenteeltregio's van het land is."

Archieffoto

Confagricoltura Ferrara gaf ook commentaar op de situatie. "De droogte tijdens het eerste deel van het jaar en de temperatuurdaling en het gebrek aan zonlicht eind april hebben veel problemen voor de bomen veroorzaakt en bloemen en vruchtjes beschadigd."

"Waarschijnlijk heeft een gebrek aan regen in de winter een heftig effect gehad. Planten zouden hun reserves kunnen hebben opgebruikt, waardoor het jonge fruit gemakkelijk af viel." 

"Gezien de situatie hebben we de regionale overheid verzocht om de teelt te monitoren om het provinciaal territorium te bepalen zodat maatregelen via het National Solidarity Fund genomen kunnen worden."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven