Nieuwe bilaterale investeringsovereenkomst

Nederland en Ecuador verstevigen hun economische betrekkingen

Nederland en Ecuador hebben een wederzijdse verklaring ondertekend voor een nieuwe bilaterale investeringsovereenkomst aangezien de huidige in 2021 afloopt.

De overeenkomst kwam tot stand in Den Haag, waar de tweede Bijeenkomst voor Politiek Overleg tussen Ecuador en Nederland werd gehouden. De Ecuadoriaanse afvaardiging werd voorgezeten door de viceminister van Buitenlandse Zaken, Andrés Terán, en de Nederlandse door Marcel de Vink, directeur Westelijk Halfrond van het ministerie van Buitenlandse zaken.

De gemeenschappelijke verklaring heeft tot doel investeringen te vergemakkelijken die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en aan de economische en sociale vooruitgang van beide landen. 

Nederland is de op een na grootste investeerder in Ecuador. In het afgelopen decennium investeerde Nederland meer dan een miljard dollar in verschillende sectoren in het land, zoals de mijnbouw, landbouw, handel, energie en gas. Daarnaast is Nederland een van de belangrijkste Europese importeurs van Ecuadoriaanse bananen, bloemen, cacao en zeevruchten.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte de Nederlands regering het belang van het gegeven dat de Ecuadoriaanse ambassade in Nederland in 2018 heropend is. Dit heeft bijgedragen aan een versterking van de relaties tussen beide landen.

De twee landen evalueerden gezamenlijk internationale en regionale thema's, waaronder de situatie in Venezuela en waren het eens over de noodzaak van een vredige oplossing voor de crisis, die heeft geleid tot een massale instroom van Venezolanen in Ecuador.

De relatie tussen Nederland en Ecuador gaat verder dan alleen een handelsrelatie. Er wonen 7.000 Ecuadoranen in Nederland en ongeveer 200 Ecuadoriaanse jongeren studeren op Nederlandse universiteiten. Jaarlijks bezoeken zo'n 20.000 Nederlandse toeristen Ecuador.

 

Bron: ecuadorinmediato.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven