El Salvador gaat Hass avocado naar Spanje exporteren

Het Spaanse consortium Geodigital koopt Hass avocado's in de regio van Chalatenango (El Salvador) om deze te exporteren naar de EU-markt. Dit initiatief wordt ondersteund door de regering van El Salvador en het Trifinio Plan en heeft als doel om technische hulp te bieden aan kleine telers en hen de kans te bieden hun producten te exporteren als een alternatief voor de lokale afzet.

Om in contact te komen met geïnteresseerden in het Trifinio Plan, bracht de regering van El Salvador een tijdje terug een diplomatiek bezoek aan Spanje.

Chalatenango is gekozen vanwege de aanzienlijke omvang van het areaal dat gewijd is aan de teelt van Hass avocado in deze regio en vanwege de gunstige klimatologische omstandigheden.

Van de ruim 200 telers zijn er al 30 die interesse hebben in het project. Het idee is echter om zoveel mogelijk geïnteresseerde telers mee te laten doen.

Geodigital bestaat uit vijf teelt- en exportbedrijven van avocado. Momenteel bevindt de organisatie zich in de organisatorische fase, waarin de bedrijven worden bijgestaan met hulp en advies van kwaliteitsexperts.

 

Bron: laprensagrafica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven