Turkse groene pruimenseizoen op z'n eind

In Turkije loopt het seizoen voor groene pruimen op z'n einde. Het was een goed seizoen, maar er waren wel wat uitdagingen. Het weer en de vraag naar verschillende soorten verpakking waren moeilijk, maar gelukkig liep in ieder geval één Turkse exporteur op de zaken vooruit. 

Voor Kenan Aslan van fruitexportbedrijf Sinerji was het weer de grootste uitdaging voor z´n groene pruimen dit jaar. "Het weer was in Turkije een tijdje echt heel slecht. Veel regen en soms zelfs hagel. Hagel is verschrikkelijk voor de oogst, want het beschadigt veel fruit. Gelukkig hadden we door netten wat bescherming. Als bedrijf vertrouwen we niet op pruimen alleen, maar exporteren we ook veel paprika, vijgen en granaatappelen."

De groene pruimen van Sinerji gaan voornamelijk naar Europese landen. "We ramen tussen 100 en 200 ton groene pruimen dit seizoen te exporteren. De meeste gaan naar Duitsland en Zweden, maar er gaat ook een groot deel naar Frankrijk en Nederland. Gelukkig hebben we niet veel concurrentie. Spanje handelt ook in groene pruimen, maar dat is lang niet zoveel als Turkije exporteert. Het seizoen eindigt 15-20 dagen voor het Papaz ras. Een ander populair ras, Can, is al klaar. Papaz smaakt beter en we hebben er nog veel van."

Een groot verschil met het laatste seizoen was de verpakking. "Vorig jaar wilden onze klanten vooral kleinere  verpakkingen. De trend dit jaar lijkt een vraag naar grotere verpakkingen te zijn. Normaliter zou dit niet zo'n probleem zijn, maar het was best lastig om aan die verpakkingen te komen. Gelukkig liggen de prijzen nog goed en dankzij de Ramadan malen de klanten niet echt om prijzen. Het belangrijkst is de kwaliteit, waar we dit jaar zeker van zijn."

Voor meer informatie:
Kenan Aslan
Sinerji
Tel: +90 554 845 8965
Email: info@sinerjifresh.com / kenan@sinerjifresh.com 
www.sinerjifresh.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven