Politiek wil limiet op buitenlanders die grond in Roemenië kopen

Liviu Dragnea, van de Roemeense Social Democrat Party (PSD), zou het aantal buitenlanders, dat grond in Roemenië koopt, willen beperken. Hij zei dat er niets ondernomen kan worden tegen mensen die al grond hebben aangeschaft, maar dat het proces moet worden gestopt. 

"Ze zeiden dat de Roemeense landbouw een zooitje is, dat ze achterloopt, dat we geen kans maken en laten we dan ook maar de grond verkopen. We hebben een wet over de verkoop van land. Die wil ik toepassen. Dat betekent dat we het aantal buitenlanders, dat grond in Roemenië koopt, moeten beperken. Het is prima dat ze het zich kunnen veroorloven, maar dan zouden ze hier ook moeten komen wonen."

Dragnea maakte maatregelen bekend waaronder het verdubbelen van subsidies aan tomatentelers die doorgevoerd zullen worden naar subsidies voor andere gewassen en een btw van 5% op bio- en traditionele Roemeense producten. 

"We hebben de rijkste grond ter wereld. Het irrigatiesysteem moet aangepakt worden. Daar is € 1 mld voor nodig. Door deze verbetering kan de teelt met 30% stijgen."

Volgens romania-insider.com vroeg Dragnea naar een locatie voor de retail van Roemeense zomerproducten. Het zal het begin van de bouw van een netwerk van winkels worden die Roemeense producten verkopen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven