Dit geldt ook voor mango's, ananas, avocado's en papaja's

Latijns-Amerika en Caribisch gebied de belangrijkste bananenexportregio

In een tweet refereerde Luc Hellebuyck aan het nieuwe FAO Biannual rapport over Global Food Markets, waarin gesteld wordt dat Latijns-Amerika en het Caribisch gebied 's werelds belangrijkste exportregio voor bananen en de vier belangrijkste soorten tropisch fruit is: mango's, ananas, avocado's en papaja's.

Na Azië is deze regio de tweede grootste producent ter wereld van bananen en tropisch fruit door z'n gunstige klimaat.

Gemiddeld komt 25% van de totale mondiale bananen- en tropisch fruitteelt uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied met een jaarlijkse teelt van 54 mln ton tussen 2016 en 2018.

Deze regio is ook een van de grootste op het gebied van consumptie per capita van bananen en tropisch fruit, dat op 55 kg per jaar ligt. 

Verladingen van bananen en tropisch fruit van Latijns-Amerikaanse en Caribische leveranciers zorgen voor 75% van de wereldexport met een jaarlijks gemiddelde van 25 mln ton over een drie jaarlijkse periode (van 2106 tot 2018). Hiervan wordt geraamd dat 80% bestemd is vooral voor de VS en de EU. De exportwaarde van bananen en tropisch fruit uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied wordt geraamd op € 9,8 mld.

Klik hier voor het volledige rapport. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven