Eerste witte en groene kool geoogst in Baden-Württemberg

"Duitse kool eerder geoogst"

Het startschot voor de Zuid-Duitse koolcampagne heeft al geklonken: kort na Moederdag werden de eerste witte en groene kolen in Baden-Württemberg geoogst. Vanaf volgende week wordt de kool voor het eerst in de regionale retail aangeboden. Een teler: "We begonnen een week eerder dan in 2018."

Dubbele kiloprijzen
De resterende voorraad is momenteel geprijsd op € 1 / kg. Vorig jaar rond deze tijd stond de prijs op € 0,40-0,50. De producten zijn schaars, maar er is zeker vraag. De ervaring luidt dat opgeslagen kool in mei nog goed verkoopt. Het nieuwe gewas loopt zelfs beter, met een retailprijs van € 0,80 / kg, volgens een teler en handelaar. Goede omstandigheden voor een nieuwe oogst
Over het algemeen is er weinig voorraad, maar de kwaliteit is erg goed. Daarom wordt geraamd dat de nieuwe producten met hoge prijzen zullen beginnen. De nieuwe oogst is ook van goede kwaliteit. "Omdat we weinig vorst hadden, groeiden de groenten gelijkmatig. Nu is het maar afwachten of de consument voor regionale kool gaat. Over 2 weken zal hier meer duidelijkheid over bestaan en het is nu redelijk koel, wat positief is voor de koolconsumptie." 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven