Michael Cunningham, Kartoffel Kuhn Großmarkt:

"Spaanse nieuwe aardappelen minder populair dan Italiaanse en Cypriotische"

Michael Cunningham van Kartoffel Kuhn Großmarkt in Mannheim: "We hebben net Annabelle primeur aardappelen uit Spanje ontvangen, maar ze zijn minder populair dan Italiaanse en Cypriotische nieuwe aardappelen."

"De Spaanse Annabelle is witvlezig en smaakt uitstekend, maar het probleem met Spaanse producten is dat de klanten gewend zijn aan roodschillige producten uit Cyprus en aan Singlinde uit Italië en qua uiterlijk hebben de Spaanse producten het moeilijk om de roodachtige kleur van de Cypriotische aardappelen te verslaan."

Toch is de afzet tot nu toe goed. "Mensen die hier aan de kraam kwamen en de aardappelen geprobeerd hebben, waren meteen om. Natuurlijk kun je de populariteit van geïmporteerde vroege producten niet vergelijken met die uit Palts."

De Spaanse aardappelen liggen momenteel op € 1 / kg en zijn daardoor 30 tot 40 cent goedkoper dan die van de concurrentie. Dit is een groter prijsverschil dan gewoonlijk. "Dit jaar is buitengewoon wat aardappelen betreft: oudere Duitse producten zijn bijna op en het weer in Italië en Cyprus was verschrikkelijk. Door hevige regen kon er op de akkers niet gewerkt worden, waardoor het aanbod niet genoeg was om aan de vraag te voldoen."

"Binnen 10 tot 14 dagen zullen de nieuwe aardappelen uit Palts van onze contractenpartners van start gaan. De regen van de afgelopen dagen heeft de groei gestimuleerd en zodra het warmer wordt gaat het los."

Voor meer informatie:
Michael Cunningham 
Kartoffel Kuhn Großmarkt GmbH
Gottlieb-Daimler-Straße 14
68165 Mannheim
T: +49 621 4450930
M: grossmarkt@kartoffel-kuhn.de 
W: www.kartoffel-kuhn.de/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven