Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BelOrta veilt eerste blauwe bessen van 2019

Vandaag werden de eerste Belgische blauwe bessen van het seizoen 2019 geveild bij BelOrta. Deze bessen zijn van de variëteit Duke. Het eerste kistje van 12x125g, geteeld op substraat in een verwarmde serre, werd geleverd door producenten Albert & Maarten Royakkers uit Kinrooi en aangekocht door koper Bouvry uit Brugge.


Fangio Winckels (Bouvry NV), Maarten Royakkers (Royakkers) & Miguel Demaeght (BelOrta)

Blauwe bes blijft populair
De blauwe bes blijft populair bij de consument en daar komt nog niet meteen verandering in. Zo verwachten we bij BelOrta van deze superfood van eigen bodem een productie van 400 à 450 ton. Mooie gezonde blauwe bessen beschikken over een waslaag die een mooi witte waas geeft op de vrucht. Het merendeel van de bessen komt uit vollegrond, al merken we dat er de laatste jaren wat meer uit serres komen.

Door de teelt van meerdere variëteiten en door een het gebruik van verschillende teeltsystemen, kan de productie gespreid worden over een langere periode. Zo komen de eerste blauwe bessen uit verwarmde serres, waarna er wordt overgeschakeld naar niet-verwarmde bedekte teelten en dan vollegrond. Ook in vollegrond kan men gedurende een lange periode vruchten oogsten dankzij een arsenaal aan vroege tot late variëteiten. De laatste blauwe bessen van het seizoen komen terug uit serres. Dankzij deze oogstspreiding kan BelOrta blauwe bessen aanbieden vanaf vandaag tot en met begin november.

De blauwe bessen worden aangeboden in een ruim assortiment van groepsverpakkingen en kleinverpakkingen, zoals open punnets en vlootjes, ook gesloten verpakkingen met deksel en topseal zijn mogelijk. Tot slot biedt BelOrta ook een groot volume biologisch geteelde blauwe bessen aan.

Voor meer informatie:
Miguel Demaeght
BelOrta
+32 (0)12 670 210 
miguel.demaeght@belorta.be    
www.belorta.be  

Voor meer informatie:
Sander De Proost
BelOrta 
+32 (0)15 565 435
verkoopfruit@belorta.be   
www.belorta.be    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven