Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stap in verduurzaming verpakkingen

Harvest House schakelt om naar rPet

Harvest House maakt werk van verlaging van de impact van plastic op het milieu. De afzetorganisatie adviseert haar klanten over de juiste keuze in duurzame verpakkingen én voert zelf een verduurzaming in materiaalkeuze door. Een eerste stap in deze verduurzaming is de overgang naar rPet verpakkingen, waardoor er niet onnodig fossiele brandstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. rPet is een ‘plastic’ vervaardigd uit gerecycled PET en is vervolgens ook weer 100% recyclebaar. De omschakeling van OPS naar rPet heeft dit voorjaar geleidelijk plaatsgevonden.

Verpakkingsmaterialen staan volop in de spotlights. Ook groenten en fruit kunnen niet zonder. Aan de ene kant is verpakken wenselijk vanwege de houdbaarheid van producten om zo derving te voorkomen. Aan de andere kant wordt de roep vanuit consumenten en retailers om hierin te verduurzamen groter.

Als vruchtgroentenspecialist neemt Harvest House hierin nu haar verantwoordelijkheid. Het verpakkingsbeleid van Harvest House is erop gericht enerzijds het gebruik van verpakkingsmaterialen te verminderen en anderzijds ervoor te zorgen dat de gebruikte materialen maximaal gerecycled kunnen worden.

OPS wordt rPet
In dit kader heeft Harvest House besloten om dit voorjaar alle schalen gemaakt uit OPS te vervangen door schalen gemaakt uit rPET. OPS is één van de lichtste plastics en heeft daardoor jarenlang kunnen zorgen voor een reductie in aantallen kilo’s verpakkingsafval. Binnen Europa kunnen echter niet alle recyclesystemen OPS goed verwerken. Dit staat haaks op de ambitie van Harvest House om áls er plastic ingezet wordt, dit recyclebaar te laten zijn zodat het bijdraagt aan een circulaire plastic economie.

De omschakeling van OPS naar rPET heeft dit voorjaar geleidelijk plaatsgevonden. Vanaf week 20 wordt er geen OPS meer gebruikt en kunnen alle klanten van Harvest House profiteren van de verduurzamingsslag.

Voor meer informatie:
Harvest House
www.harvesthouse.nl 
info@harvesthouse.nl 

 

Publicatiedatum: