Murcia geeft ruimte aan een veelbelovende productie van kumquats

Earmur, een bedrijf in de citrussector, heeft zich toegelegd op de teelt van de kumquat naast die van de traditionele citrus. Hiervoor heeft zij een stuk tuinbouwgrond met een oppervlakte van 5 hectare in de Sierra de Carrrascoy, binnen  de gemeente Murcia, met 2400 kumquatbomen. Deze bomen produceren ieder  tussen de 80 en 90 kilo kleine sinaasappelen. De totale productie van het ontgonnen stuk grond wordt geschat op 120.000 kilo en voor volgend jaar verwacht men een productiestijging van bijna 70 procent.

De kumquat is een kleine sinaasappel met een intense kleur, een lengte van 2 tot 4 centimeter en een gewicht tussen de 10 en 20 gram. Het seizoen van de kumquat loopt van december tot mei, net als dat van de andere citrus. De marktprijs komt uit op 2 à 2,5 euro per kilo.

De landen die het meest deze citrus importeren zijn Frankrijk 50% , en Duitsland 40%, de resterende 10 % blijft in Spanje. 

De afzetkanalen voor dit fruit zijn niet eenvoudig voor wat betreft de logistiek aangezien het fruit in dozen van 2,5 kilo afgezet worden en gekoeld bewaard moeten worden.

De kumquat is een citrus die koud gegeten wordt en een eetbare schil heeft. De schil is zoet en het binnenste is zuur, dit in tegenstelling tot het overige citrus. De kumquat heeft een veel dunnere schil dan die van de mandarijn en is bij kamertemperatuur tussen de 4 en 7 dagen houdbaar en in de koelkast ongeveer 3 weken. 

Deze vrucht is erg gewild voor het maken van marmelades, jam en sauzen.

Bron:agrodiario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven