Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Markt voor steenfruit onder druk, watermeloenen iets opgeleefd"

Tholen - Het Spaanse steenfruitaanbod is de afgelopen twee weken fors toegenomen. "Je merkt dan ook dat de leveranciers erg genegen zijn om handel te sturen", constateert Erik-Jan Thur van Marni Fruit. Hoe de afzet deze zomer gaat verlopen, hangt volgens hem in grote mate van het weer af. "Krijgen we een zomer als afgelopen jaar, dan zal het ook een goed seizoen worden, maar als we minder weer krijgen, dan wordt het afwachten."

"De Spaanse aanplant van zowel perziken, paraguayo's, nectarines als platterina's is wel redelijk stabiel gebleven. Vanuit Murcia worden er volop nectarines en perziken aangevoerd, zowel verpakt als los. Dat geeft de nodige druk op de markt. Twee weken geleden waren er voornamelijk kleine maten en lag de prijs van de perziken en nectarines tussen de 4,50 en 7 euro. Inmiddels gaan de kleinere maten voor 3,50/4 euro weg en worden de dikkere maten voor een niveau van 6/6,50 euro verkocht."

De importeur bezocht afgelopen week de productiegebieden Lleida en Zaragoza. "Er hangt voldoende fruit, vergelijkbaar met vorig jaar. Veel is nu afhankelijk van de weersomstandigheden tot het einde van de oogst", aldus Erik-Jan. "Vooralsnog is het wisselvallige weer niet gunstig voor de afzet. Zo was de verkoop van watermeloenen uit Almeria de afgelopen weken echt slecht, al had dat ook te maken met de nasleep van het overzeese seizoen. Vorige week lagen de kiloprijzen nog tussen de 30 en 55 cent, inmiddels is de markt opgeleefd naar een niveau rond de 55-60 cent en zijn de vooruitzichten wat beter."

Ook heeft Marni Fruit inmiddels de eerste Spaanse kersen binnengekregen. "De vroege rassen zijn traditiegetrouw niet zo stevig, maar kwalitatief is het aanbod niet verkeerd. Wel heeft de eerste pluk door de wind wat schilschade opgelopen. Maar de vooruitzichten voor het seizoen zijn positief, waarbij het weer uiteraard weer de koopman zal zijn", besluit Erik-Jan.

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit BV
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 996
Fax: +31 (0)180 697  990
ej@marnifruit.nl
www.marnifruit.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven