Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw-Zeeland: investeerders melden zich voor opzetten kersenboomgaarden

Aanvragen van investeerders die deel willen nemen aan de ontwikkeling van de kersensector in Otago worden momenteel in behandeling genomen. De investeringsfirma Hortinvest is op zoek naar investeerders die belangstelling hebben voor een €8,9 mln kostend project voor de aanleg van kersenboomgaarden op 80 hectare in de buurt van Cromwell, en een soortgelijk project, eveneens van €8,9 mln, op 80 hectare in Lindis River. 

Een ander investeringsproject in de kersensector dat Hortinvest leidt, is het Tarras Cherry Corp-project, waarvoor de boomgaarden al zijn aangelegd en waarvan de eerste oogst in de zomer van 2020-2021 wordt verwacht. 

Ross Kirk van Hortinvest wilde niets loslaten over het aantal aanvragen dat zijn bedrijf ontvangen had maar liet wel weten dat de belangstelling van zowel binnen- als buitenlandse investeerders groot was. 

Kirk vertelde dat Hortinvest de deadline voor de aanvragen heeft uitgesteld naar 31 mei om ook investeerders die meer tijd nodig hebben om aan de financiële regelgeving te voldoen een kans te geven. 

Volgens odt.co.nz zullen de eerste van de 106.000 bomen voor beide projecten begin juni geplant worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven