Nieuw: roodvlezige meloen uit Sicilië

Onlangs presenteerde Bayer CropScience tijdens een tweedaags evenement op Sicilië een nieuw vroeg meloenras met rood vruchtvlees, genaamd SV9790MC. Seminis heeft dit ras ontwikkeld en op de markt gebracht.

De gekozen locaties voor het evenement, tussen Licata en Palma di Montechiaro, gaven de aanwezigen de gelegenheid om de nieuwe meloen te bekijken en te proeven.

Salvatore Cascino (vertegenwoordiger), Ezio Cacciaguerra (verkooppromotor) en Giovanni Asta verwelkomden telers, handelaars en kwekers. Asta, een lokale agent, was zeer tevreden over zowel de prestaties van de meloen als over de deelname van professionals uit de sector.

De bezoeken aan de teeltlocaties werden begeleid door Vanes Montanari (marktontwikkelaar) en Ellen Jones Evans (geneticus), die de kenmerken van deze veelbelovende meloen uitlegden.

"De SV9790MC is een meloen die we dit jaar op de markt hebben geïntroduceerd. Deze wordt verplant van eind december tot eind januari voor een vroege cyclus en medio april kunnen we oogsten. Dit ras valt op door zijn goede textuur en de rode kleur van het vruchtvlees en de brixgraad is uitstekend", zegt Montanari

Videointerview met Vanes Montanari en Ellen Jones Evans

Dit fruit onderscheidt zich op de markt door zijn hoge aanpassingsvermogen en daarmee garandeert het altijd een goed gewicht dat varieert van1,1 kg tot 1,4 kg, soms zelfs 1,8 kg.

SV9790MC wordt gekenmerkt door een goed gesloten holte die nooit verbreedt, zelfs als deze wordt blootgesteld aan bepaalde omgevingsbelastingen.

"De kwaliteit is zeer competitief in vergelijking met de andere meloenen op de markt. Onze nieuwe meloen wordt gekenmerkt door een krachtige en zeer gezonde plant met een hoge tolerantie voor echte meeldauw", zegt de expert.

De uitstekende resultaten van het ras werden bevestigd door de belangrijkste operatoren in het gebied die sinds afgelopen winter actief hebben gewerkt met Giovanni Asta en zijn Siciliaanse collega's aan wie het hele Seminis-team het succes van deze twee dagen opdraagt.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven