"werk niet gedaan met alleen Nederlandse werknemers"

Nieuwsuur filmt bij komkommerteler Peter Aarts

Tuinbouwer Peter Aarts krijgt het werk in zijn komkommerkassen niet gedaan met alleen Nederlandse werknemers. Er komen amper Nederlanders op zijn vacatures af en als ze al komen werken, dan vinden ze het werk in de kassen vaak te zwaar of te saai. "Misschien te gemakkelijk, maar dan grijpen wij terug naar de arbeidsmigranten, waarmee we wél het werk verzet krijgen."


Peter Aarts en Twan Cristiaens

Niet voor hun plezier
Werken in hete kassen en wonen op een camping: arbeidsmigranten doen dat niet voor hun plezier, maar om geld te verdienen. Nieuwsuur keek rond bij arbeidsmigranten in Nederland die het werk doen dat Nederlanders niet meer willen doen. 

"Er wordt hier goed verdiend", aldus een cynische Roemeense arbeidsmigrant als hij over zijn 'woning' in een container praat die hij voor 1600 euro per maand huurt met 4 personen. 

Aan het woord komt ook Twan Cristiaens van uitzendbureau Sun-Power. "Ik ben ook geen voorstander van deze manier van huisvesting, maar als ik geen langdurige vergunning krijg voor goede huisvesting is dit nu de oplossing." Een vergunning die uitbleef vanwege weerstand uit de buurt van in die geval het Limburgse Melderslo. 

Bekijk hier het item van Nieuwsuur. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven