Fleur Devismes, Palimex:

Dadelafzet deze ramadan vele malen beter"

“Tijdens de ramadan draaien we de meeste omzet,” zegt uitvoerend assistent bij Palimex Fleur Devismes. “Hoewel dadels over het algemeen producten zijn die het hele jaar door veel gevraagd zijn, zien we in deze periode pas echt een piek.

Een oogstschema dat goed is voor de omzet
Dit jaar valt de ramadan, die op 6 mei is begonnen, vrijwel helemaal samen met het oogstschema van de Zuid-Afrikaanse Medjoul-dadel: "De seizoensgebondenheid van oogsten heeft ook invloed op de consumptie van dadels. We hebben bijvoorbeeld net de opbrengst van de meest recente Medjoul-oogst uit Zuid-Afrika ontvangen. Deze dadels zullen ook een piek in de omzet opleveren,” voegt Fleur toe. Naast deze dadels biedt Palimex momenteel ook dadels uit Algerije en Tunesië – het hele jaar topproducten - Palestina, Israël en Saoedi-Arabië.

“Tijdens deze ramadan gaat het nu al beter dan vorig jaar. Vorig jaar werden professionals vijf dagen van tevoren opnieuw bevoorraad en de afzet vond op het laatste moment plaats. Dit jaar werden we twee weken voor de start van de ramadan opnieuw bevoorraad. Er was sprake van continue activiteit, besluit Fleur.

Over Palimex
Palimex is gespecialiseerd in de afzet van gedroogd fruit en oosterse producten. Het bedrijf is al meer dan 34 jaar op de groothandelsmarkt in Rungis te vinden en heeft een eigen afdeling op de markt. Op deze manier kan echt direct op de behoeften van de klanten worden ingespeeld worden. Palimex is een van de groothandelaren die het meeste gedroogd fruit in zijn catalogus kan aanbieden van ‘ruwe’ producten tot meer bewerkte producten.

Voor meer informatie:
Fleur Devismes
SAS Palimex
40 rue de provence, Bât D9
94619 RUNGIS MIN CEDEX
Telefoon: 01.46.86.36.33
Fax: 01.46.86.04.28
fleur.palimex@gmail.com
https://www.palimex-oriental.com/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven