My Fresh Fruit Yesil (Großmarkt Essen) over samenwerking met Lukassen AGF:

"Zo'n 30% van onze producten nemen we via onze Nederlandse partner af"

Nederlandse grossiers zijn al van oudsher in de Duitse groothandel vertegenwoordigd. Vooral bij de groothandels in het Rhein-Ruhrgebied nemen veel handelaren hun producten van Nederlandse partners af, voornamelijk vanuit de groothandel in Venlo. Yesil – sinds 2015 gevestigd op de Großmarkt Essen – heeft met Lukassen AGF echter een samenwerkingspartner in Nieuwegein gevonden. Sinds ongeveer zes maanden komt er dagelijks een seizoensgebonden en breed versassortiment vanuit Nieuwegein in Essen binnen, van gerijpte bananen tot aan vruchtgroenten en bessen, vertelt salesmanager Keser.


Satilmis Koymatli van levensmiddelhandel My Fresh Fruit Yesil

Yesil is een traditierijk familiebedrijf dat reeds sinds meer dan 25 jaar in het Rhein-Ruhrgebied vertegenwoordigd is. Tot drie jaar geleden was het bedrijf zowel binnen de groothandel alsook in de retail vertegenwoordigd, maar inmiddels zijn beide bedrijfstakken als zelfstandige bedrijven verder gegaan. "We kenden de firma Lukassen al langer en hebben de samenwerking een goed halfjaar geleden weer opgepakt en geïntensiveerd“, zegt Keser.

Drievoudige tot viervoudige afzet
Aubergines, tomaten en komkommers zijn de hoofdproducten van het groothandelsbedrijf en deze worden ook deels via de firma Lukassen geleverd. Zachtfruit en exoten vormen echter de hoofdproducten die van de Nederlandse partner worden afgenomen. "We ontvangen onder andere ananas, bessen en een breed tomatenassortiment vanuit Nederland. Momenteel zijn het vooral trostomaten en aardbeien die in grote hoeveelheden afgezet worden. De afzet van deze producten stijgt in deze tijd van het jaar naar het drie- tot viervoudige“, zegt Keser over het huidige marktverloop.

Ook gerijpte bananen uit de eigen rijperij van de firma Lukassen worden continu op de Großmarkt in Essen verhandeld. "Wanneer ze iets goedkoper zijn, verkopen we tot wel vijf pallets per dag, maar als de prijzen iets hoger liggen verkopen we dagelijks nog steeds twee tot drie pallets.“

Turkse en Arabische clientèle
Yesil levert voor 80 procent aan Turkse en Arabische retailers in het Rhein-Ruhrgebied. "Zo'n 30 procent van onze producten nemen we af via Lukassen. Ook specialere producten zoals peterselie, waar binnen onze klantenkring veel vraag naar is, kunnen moeiteloos geleverd worden.“

Naast de genoemde verse producten is er juist tijdens de Ramadan ook veel vraag naar Medjoul-dadels, weet Keser. "We bieden dit product momenteel van allerlei verschillende herkomsten en in verschillende groottes en verpakkingseenheden aan, onder andere uit Tunesië, Algerije, Egypte, Iran en Israël. Algerijnse producten zijn tendentieel het voordeligst, de kwaliteit laat soms echter te wensen over. Dadels uit Israël en Tunesië zijn daarentegen iets duurder, maar kwalitatief uitstekend“, zegt hij afsluitend.

Uitbreiding van de activiteiten in Duitsland
Ook de directie van de Nederlandse leverancier Lukassen AGF is bijzonder blij met de samenwerking, bevestigt salesmanager Ramon van der Velden. "We zijn erg tevreden over de samenwerking. Yesil is binnen de kortste tijd een competente partner geworden waar we een breed versassortiment aan leveren."

De succesvolle samenwerking is kenmerkend voor de activiteiten van het bedrijf op de Duitse markt. "We zien dat de Duitse markt een steeds grotere en belangrijkere tak van ons bedrijf wordt en we doen ons best dit aandeel steeds verder uit te breiden."Het familiebedrijf beschikt over een breed versassortiment, inclusief noten en zuidvruchten, evenals een modern voertuigpark voor de levering aan groothandelsklanten in het Rhein-Ruhrgebied. "We leveren inmiddels ook aan verwerkers en zijn op elke Großmarkt in Nordrhein-Westfalen vertegenwoordigd. De volgende stap is om ook klanten op de Großmarkten in Hannover en Frankfurt voor ons te winnen", zegt Ramon afsluitend.

Voor meer informatie:
My Fresh Fruit Yesil GmbH
Frischezentrum Essen
Lützowstraße 28c
45141 Essen
Telefoon 0201 / 29460410
Fax 0201 / 29460430
info@myfreshfruit.de  
www.yesilgmbh.com 

G.H. Lukassen & Zn. BV
Laagraven 11-13
3439 LG Nieuwegein
T +31 (0)30 288 555 7
F +31 (0)30 2891202
ramon@lukassenagf.nl 
www.lukassenagf.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven