Duitsland: "hoge mangoprijzen, stabiele vraag naar avocado's"

In de Duitse regio Baden draait in deze periode van het jaar alles om de asperge. Grote hoeveelheden asperges en lokale aardbeien worden dagelijks in aspergebolwerk Bruchsal geveild en bij de nabijgelegen groothandels, zoals in Karlsruhe, afgezet. In het kader daarvan neemt de vraag naar andere producten zoals exoten duidelijk af, constateert Jürgen Weiler, directeurs van vershandel Rolf Koch uit Karlsruhe.


Jürgen Weiler bij de groothandelsstand van het bedrijf Rolf Koch

Hoge prijzen voor mango's
Afgelopen week werd het Peruaanse mangoseizoen definitief beëindigd. Momenteel is Zuid-Afrika volop in de handel vertegenwoordigd: "Ook hebben we vandaag nog producten vanuit Ivoorkust binnen gekregen. Ondanks de continue beschikbaarheid van de mango's is de vraag echter zeer beperkt en de prijzen bevinden zich op een hoog niveau. De productkwaliteit van de Peruaanse ingevlogen mango's wordt echter bij lange na niet gehaald. De smaak is echter altijd nog uitstekend. In z'n totaliteit zien we een marktsituatie met hoge prijzen en ik ga er vanuit dat dit ook in de komende weken zo zal blijven", vat Jürgen de actuele situatie kort samen. 

Avocado's: continue verkoop
De beperkte vraag naar exotisch fruit hangt direct samen met het toegenomen aanbod aan lokale aardbeien en asperges. Daarnaast gaat het steenfruitseizoen langzaam van start op de Großmarkt in Karlsruhe, vertelt Jürgen. "Bij de avocado's - die voornamelijk uit Peru af worden genomen - zien we echter altijd nog een gelijkblijvende vraag en een constant prijsniveau. Bij dit product is de situatie dus nauwelijks veranderd.“

Papaja's: het hele jaar door beschikbaar
Ook bij Rolf Koch staat de dagelijkse handel momenteel 100% in het teken van asperges en aardbeien. Deze producten worden dagelijks - overwegend uit lokale teelt – in grote volumes aan de verkoopstand verhandeld. Desalniettemin biedt het groothandelsbedrijf het hele jaar door een klein assortiment aan exoten aan, dat met Braziliaanse papaja's gecompleteerd wordt. "Papaja Formosa verkopen we het hele jaar door in kistjes van vijf stuks met een totaal gewicht van 7,5 kg. Dit is een gelijkblijvend product, dat continu als nevenhandel verkocht wordt.“ Voor een opleving van de exotenmarkt zijn hogere temperaturen en zonneschijn noodzakelijk. "Dan zou de consumptie nog enigermate gestimuleerd kunnen worden.“Voor meer informatie:
Rolf Koch GmbH - Fruchtprofis Karlsruhe
Weinweg 43
Großmarkt Box 20, 58-60
76137 Karlsruhe
info@fruchtprofis-ka.de  
www.fruchtprofis-ka.de     


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven