Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De laatste Orri clementines van het seizoen worden momenteel verhandeld

"Israëlische citruscampagne in de laatste fase"

Israëlisch fruit raakt langzaam, maar zeker op. Cevdet Cavusoglu van Wuppertaler groothandelsbedrijf Fresh & Cash: "Deze week ontvangen we nog Orri clementines uit Israël, maar volgende week komt er een eind aan het aanbod. We hebben gisteren Satsuma's van de nieuwe oogst binnengekregen en ik verwacht dat we deze nog een paar weken kunnen aanbieden." 

De afzetprijzen van Israëlische Orri clementines liggen momenteel op € 2,50 / kg in vergelijking met de € 1,70-1,85 tijdens het piekseizoen van januari tot april. "Om eerlijk te zijn, zetten we nu meer citrus per dag af dan op sommige piekseizoendagen. Dat komt ook doordat veel fruithandelaren hier in het Rijn-Ruhr gebied geen citrus meer aanbieden. Ik heb het idee dat er nu meer citrus buiten het piekseizoen geconsumeerd wordt." Na het Israëlische seizoen biedt Fresh & Cash alleen perssinaasappelen aan uit Zuid-Afrika aan. "De eerste verladingen worden over 2 weken verwacht."

Lage frambozenprijzen
In de opslag van het bedrijf domineren nu verschillende soorten zachtfruit. Momenteel, wordt naast lokale aardbeien hoofdzakelijk Spaans zachtfruit verhandeld. "Spaanse Driscoll bessen zijn op de markt. Ze worden gecompleteerd door enkele Marokkaanse producten." Over het algemeen is de markt vrij stabiel. Alleen liggen de frambozenprijzen laag op het moment en dat komt door een overaanbod. 

Af en toe biedt de fruithandelaar ook bessenspecialiteiten aan. Naast kiwibessen kwamen ook Nederlandse ananasaardbeien afgelopen week binnen. "Ik kende deze soort nog niet, maar de feedback van onze klanten was erg positief."

Voor meer informatie:
Fresh& Cash GmbH
Cevdet Cavusoglu & Ayber Cebba
Benrather str. 31
42115 Wuppertal 
TL. 0174 3929313
info@freshandcash.de 
Facebook


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven