Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Berryway biedt jaarrond zachtfruit aan

Het internationale netwerk Berryway, waarin telers van verschillende zachtfruitrassen samenwerken, is een project nieuw gestart. De bedoeling is om klanten 12 maanden per jaar te kunnen voorzien van zachtfruit.

Berryway werd opgericht in 2013. In de loop der jaren heeft de groep zo veel licenties van verschillende zachtfruittelers verworven dat het assortiment nu aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen en zelfs ongebruikelijke rassen zoals pineberry en strasberry omvat.

"We staan op een kruispunt: of we gaan door met investeren in kwaliteit of we richten ons alleen op de goedkoopste prijs met als gevolg dat dit de markt niet ten goede komt. We moeten goed bedenken dat de consumptie van zachtfruit in Italië, vergeleken met die in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, nog steeds erg laag is. Dan heb ik het over minder dan 200 gram per hoofd van de bevolking per jaar tegen 900 gram in het Verenigd Koninkrijk en 1,8 kilo in de Verenigde Staten. Er is wat dat betreft nog een enorm potentieel dat kan worden benut. Focussen op de hoogste kwaliteit en een adequate presentatie op het afzetpunt (om gebruik te maken van de zogenaamde impulsaankoop) zijn fundamentele elementen", zegt Romualdo Riva.

Na een samenwerking van 10 jaar met Surexport, een van de belangrijkste bedrijven van Huelva, kan Berryway telers niet alleen voorzien van interessante rassen, maar ook van technologie, knowhow en ondersteuning in alle fases.

Een van de eersten die dit ondervindt, is het Siciliaanse bedrijf Barbera dat al in oktober 2019 de eerste frambozen- en blauwe bessenplanten in het gebied rond Adrano zal planten. De condities van de grond en waterreserves zijn ideaal voor deze teelt.

Eigenaar Alessandro Barbera, die eerder een overeenkomst was aangegaan met RK Growers, is toegetreden tot dit nieuwe project en ziet het met enthousiasme tegemoet.

Alessandro Barbera en Carlo Lingua

"Toen Carlo Lingua ons meenam voor een bezoek aan het Spaanse Surexport waren we verbaasd in positieve zin. Dat kwam niet alleen vanwege de geavanceerde structuren die daar waren opgezet, maar ook vanwege de bereidheid om hun knowhow beschikbaar te stellen ten behoeve van diegenen die nog met deze teelt moeten starten. In het gebied waar wij actief zijn, zou dit kunnen zorgen voor veel werkgelegenheid", zegt Barbera.

"We zullen niet alleen Sicilië bij dit project betrekken, maar ook de regio’s Calabrië, Apulië, Basilicata, Campanië en Lazio. Retailers hebben al met groot enthousiasme gereageerd op het idee van een Italiaanse toeleveringsketen voor de levering van zachtfruit van hoge kwaliteit. Dit zijn de beste rassen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het is niet alleen een kwestie van Brix-gehalte, maar ook van geur, smaak, presentatie en emotie. Met deze criteria en met de juiste technologieën en partners, zullen we de consument versteld doen staan", benadrukt Carlo Lingua.

Voor meer informatie:
Berryway
Via Beato Ancina, 8 
12037 Saluzzo (CN) - Italië
Tel.: (+39) 0175 46269 (R. Riva)
Mob.: (+39) 334 3220653 (R.Riva)
Mob.: (+39) 348 7822078 (C. Lingua)
Email: barbara.allisio@berryway.it

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven