om ziekte-uitbraken te voorkomen

FDA voert vaker controles op diepgevroren zachtfruit uit

Ambtenaren van de Amerikaanse overheid verzamelen 2.000 monsters van diepgevroren zachtfruit, geïmporteerd of in de Verenigde Staten geteeldd, in een poging een preventief controlesysteem te ontwikkelen om pathogenen zoals hepatitis A en het norovirus op te sporen. 

De twee virussen veroorzaakten de laatste jaren regelmatig uitbraken met honderden ziektegevallen tot gevolg. In sommige gevallen werd het besmette fruit rechtstreeks aan consumenten verkocht. In andere gevallen werd het fruit door Amerikaanse bedrijven in bulk geïmporteerd en gebruikt als ingrediënt in producten.

Zachtfruit wordt rauw in diverse recepten gebruikt en dat maakt dat dit product meer risico geeft op door voedsel overgedragen ziekten dan andere producten, zo liet de Food and Drug Administration (FDA) onlangs in een persbericht weten. 

Het agentschap vermeldde daarnaast dat het in november 2018 begonnen is met de pilot. De bevindingen zullen gedurende de bemonsteringsperiode, die naar alle waarschijnlijkheid 18 maanden zal duren, ieder kwartaal worden gepubliceerd. Na evaluatie van de gegevens staat er een eindanalyse gepland. 

 

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven