Spanje: Britten verdacht van drugssmokkel in sinaasappeltransport

De Guardia Civil heeft twee Britse verdachten gearresteerd in verband met de vermeende smokkel van hasj naar het Verenigd Koninkrijk bij de transport van sinaasappelen. Volgens bronnen van de politie woonden de twee Britse verdachten in Mijas en San Pedro de Alcantara. In totaal werden vijf verdachten gearresteerd als onderdeel van het onderzoek dat gebeurde in samenwerking met de Franse en Britse politie.

Volgens bronnen van de politie werd de hasj uit Marokko naar de Costa del Sol gesmokkeld. Vervolgens werd het naar de stad Trujillanos in Extremadura vervoerd, vacuüm verpakt en opgeslagen in een magazijn.

De drugs werden vervolgens verstopt in ladingen sinaasappelen die voor Groot-Brittannië bestemd waren. De politie beweerde dat de bende voorbereidingen aan het treffen was om 1500 kilo hasj naar Londen te verzenden.

Het bedrijf dat eigenaar was van het magazijn was geregistreerd als fruitexporteur om de drugssmokkel te verhullen volgens de Guardia Civil, die ongeveer 1335 kilo hasj aantrof in een vrachtwagen.

Volgens euroweeklynews.com heeft de politie invallen gedaan in drie huizen in San Pedro de Alcantara en Mijas als onderdeel van het onderzoek. Een van de Britse verdachten werd gearresteerd op de luchthaven van Malaga. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven