"Peru heeft unieke omstandigheden voor bio-bananen"

Bananen zijn de laatste jaren prominent aanwezig op de exportmarkten, vooral die naar Noord-Amerika, Europa en Azië door hun hoge vitamine-, proteïne- en kaliumwaarden. 

Carlos Orellana, specialist in dit gewas, belichtte de economische waarden van bio-bananen, waarnaar de vraag wereldwijd groeit, voor een markt als Peru die door de hoeveelheden in staat is om zichzelf te onderscheiden. 

"Peru heeft unieke omstandigheden voor de bio-banaanteelt. Ecuador teelt ook bananen, maar het is moeilijk om daar bio-bananen te telen omdat die gevaar lopen door de Sigatoka ziekte. Deze ziekte kan alleen onder controle gehouden worden met conventionele middelen."

Orellana, Ecuadoraan van origine, erkent de verschillen tussen de twee landen en de voordelen van bio-teelt voor vooral de EU markt. Hij vindt wel dat er binnen de Peruaanse sector een en ander verbeterd kan worden, zoals infrastructuur en verpakkingsstations. Daarnaast zou Peru kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek naar voedingswaarde en fytopathologische aspecten, zoals andere landen, die belangrijk op deze markt willen worden, dat ook doen. 

Bron: agraria.pe 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven