Voor het einde van dit jaar

De IJslandse discounter Nettó maakt AGF-afdelingen plasticvrij

De IJslandse budgetketen Nettó heeft bekendgemaakt dat het de AGF-afdelingen in haar winkels tegen het einde van dit jaar plasticvrij wil hebben gemaakt. De retailer laat in een persbericht weten dat de meeste van haar biologische AGF nu al van milieuvriendelijke verpakkingen voorzien zijn en dat het initiatief uitgevoerd wordt in samenwerking met leveranciers. 

De maatregel past in de nieuwe 'food in the nude'-trend die in Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld erg populair is. De afzet van bepaalde groenten steeg daar zelfs met 300%. 

De laatste jaren wordt er op de AGF-afdelingen in Nettó-supermarkten gebruikgemaakt van een speciaal sprinklersysteem waarmee de houdbaarheid van de groenten en fruit met 30% tot 40% verlengd wordt. Bovendien zijn de herbruikbare tasjes voor groenten en fruit die de retailer begin dit jaar introduceerde erg populair onder klanten. 

"We streven voortdurend naar verbetering op het gebied van het milieu," vertelt Gunnar Egill Sigurðsson, manager van het filiaal in Samkaup. Hij voegt eraan toe dat Nettó veel belang hecht aan het milieu en binnen de IJslandse retailsector voorop loopt op het gebied van milieuzaken. 

Icelandmonitor.mbl.is citeerde hem: "In 2017 stelden we onszelf ten doel om het aantal gebruikte plastic tasjes met een miljoen te reduceren of met 30% tegen het einde van 2019. Sinds 2010 hebben we een daling van 37% gezien," merkt Gunnar op. "We zoeken ook actief naar milieuvriendelijke oplossingen, zoals plasticvrije alternatieven voor wegwerpartikelen. We verkopen bijvoorbeeld ook geen plastic rietjes meer maar zijn overgeschakeld op biologisch afbreekbare." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven