Keniaanse aardappeltelers protesteren tegen tussenhandelaren

Keniaanse aardappeltelers beweren dat tussenhandelaren hun producten kopen in zakken van 110 kg en later opnieuw verpakken in zakken van 50 kg voordat ze ze afzetten in Nairobi en op andere markten. 

De telers hebben de regering ervan beschuldigd niet op te treden terwijl ze dit vorig jaar beloofde. Wilfred Kimaru van de Potato Growers Association: "De wet is duidelijk. Aardappelen moeten in zakken van 50 kg verpakt worden. De tussenhandelaren slaan nu hun slag door producten in grote balen in te kopen om ze later te verpakken in zakken van 50 kg voor ze ze verladen. Ze maken er grote winst op en de teler blijft in armoede achter."

Kimaru vindt het jammer dat pogingen om hulp op nationaal niveau te krijgen vergeefs zijn gebleken. "Waarom stelt de regering de Potato Act niet in, die duidelijk stelt hoe aardappelen verpakt dienen te worden? Telers lijden ondanks meer inzet voor de sector."

Gouverneur Francis Kimemia zegde toe hervormingen in te willen voeren in de aardappelsector. Hij vertelde dat een commissie in het leven zal worden geroepen.

Bron: standardmedia.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven