Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Teleurstellend Grieks aspergeseizoen vanwege vroege start Duitse seizoen

Het Griekse aspergeseizoen is op een nachtmerrie uitgelopen. Volgens een exporteur is de afzettijd van asperges toch al kort maar als gevolg van het weer was het voor Griekenland dit jaar nog korter. 

Konstantinos Maragkozis werkt bij het Griekse exportbedrijf Nespar, dat zich vooral bezighoudt met de export van kiwi's, asperges en abrikozen. Toen we hem vroegen hoe het aspergeseizoen verlopen is, antwoordde hij kort "slecht'. "Het is een rampzalig seizoen geweest. De voornaamste oorzaak hiervoor is de vroege start van het Duitse seizoen en de late start van het onze. De periode van maart tot half april is de enige tijd dat Griekse exporteurs wat kunnen verdienen aan hun asperges. Aangezien we een paar weken later begonnen en Duitsland er vroeg bij was, hadden we slechts een paar dagen om winst te maken."

Nadat in Duitsland het seizoen was begonnen, werd de markt overspoeld met asperges met een flinke prijsdaling tot gevolg. "De late start van het Griekse seizoen werd veroorzaakt door het weer. Asperges hebben mooi, zonnig weer nodig. De zon is essentieel om vroeg te kunnen starten. In maart was het in Griekenland dit jaar vooral bewolkt en regenachtig weer en dat gooide onze planning in de war. We hopen dat de weersomstandigheden volgend seizoen beter zullen zijn. We denken ook dat Duitsland dan ook weer later aan haar seizoen zal beginnen."

Het seizoen van kiwi's en asperges is voorbij voor Nespar en het bedrijf kan beginnen met de voorbereidingen voor komende seizoenen. "We wachten op half oktober, wanneer het nieuwe kiwi-seizoen weer van start zal gaan. We exporteren in de maand juni echter ook kleine hoeveelheden abrikozen, dus voorlopig concentreren we ons hierop," aldus Maragkozis. 

Voor meer informatie:
Konstantinos Maragkozis
Nespar
Tel: +30 25910 61 779
Email: k.maragkozis@nespar.gr  
www.nespar.gr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven