Filosem en Grupo Agroponiente

Twee nieuwe tomatenrassen gepresenteerd: Coulant en Chamán

Grupo Agroponiente heeft twee nieuwe coeur de boeuf tomatenrassen gepresenteerd: de Coulant en de Chamán. Het zijn rassen van zaadbedrijf Filosem. De presentatie vond plaats in de faciliteiten van Vegacañada, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van tomaten voor Grupo Agroponiente. Grupo Agroponiente heeft samengewerkt met zaadveredelingsbedrijf Filosem, voor smaakvollere en meer aromatische coeur de boeuf tomaten te verkrijgen.

Om de verbeterde eigenschappen van deze nieuwe tomaten goed te kunnen presenteren, werd er een proeverij georganiseerd waarin de aanwezigen, met name kopers en specialisten, de verbetering in de smaak van de tomaten konden verifiëren.

De nieuwe variëteiten
De Coulant is een Marmande tomaat met een gemiddelde groeikracht en een open structuur. De coeur de boeuf tomaten zijn afgeplat en hebben een groene hals. De Coulant heeft een intense groene kleur die overgaat in chocoladetinten naarmate hij rijpt. De tomaat heeft verdere een kenmerkende en eigenaardige smaak en textuur en een hoge brixwaarde. Wat betreft de maat valt dit product in de categorie G of GG. De aanbevolen plantperiode voor dit ras loopt van augustus tot begin november.

De Chamán is eveneens een marmande tomaat. Deze variëteit is groen van kleur en past zich aan aan lange teeltcycli met een plantperiode van augustus tot oktober en hoge opbrengsten. De plant heeft een gemiddelde tot hoge groeikracht, een open structuur en korte internodiën. De coeur de boeuf tomaat is afgeplat, heeft een groene kleur, die tijdens de rijping in rood verandert. De Chamán is een stevige tomaat met een lange houdbaarheid.

Voor Vegacañada zijn dit soort acties van groot belang, omdat op deze manier de gehele teelt- en afzetketen kennis maakt met hun producten met name met smaaktomaten, een van de strategische lijnen van het bedrijf.

Filosem is niet alleen een zaadhandelaar, maar werkt ook mee aan het onderzoeks- en ontwikkelingsproces. Het bedrijf is continu bezig met innovatie met als doel om zich te onderscheiden in de sector met een aanbod van unieke variëteiten.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven