Nieuwe generatie snelloop-spiraaldeuren gaan energieverlies tegen

De nieuwe generatie snelloop-spiraaldeuren zijn ontworpen om energieverlies tegen te gaan en kunnen in zowel gekoelde ruimte als vriescellen toegepast worden. Fabrikant Efaflex rust zijn deuren standaard uit met lamellen met thermische onderbreking en PU foam isolatievulling: de Efa-Therm- isoleerlamel.

Deuren voor gekoelde ruimten
Deuren in gekoelde ruimten moeten bestand zijn tegen zeer hoge belastingen. De Efa-SST-ISO-60 met lamellen van 60mm dik is de ideale afsluitdeur als bij zeer frequente openingen een veeleisende isolering gewenst is, bijvoorbeeld in koelcellen. Een constante en exacte koeling is hier vereist om een gelijkblijvende kwaliteit te garanderen. Juist deuren zijn hier een gevoelige overgang tussen twee temperatuurzones.

Snelloop-spiraaldeur voor vriescellen
Voor iedere vriesruimte is de snelloop-spiraaldeur SST-TK-100 van Efaflex een kwalitatief hoogstaande oplossing. Het is de eerste echte 1-deursoplossing voor vriesruimten die zowel de hoogste openings- en sluitsnelheden als de beste isolatiewaarden bereikt. De complete deur behaalt een U-waarde van 0,62 W/m2K en de lamellen zelfs een U-waarde van 0,24 W/m2K.


De snelloopdeur is voorzien van een speciale afdichtingsmechanisme die de deur hermetisch afsluit. In tegenstelling tot andere deuroplossingen bespaart u met een Efaflex vriessnel loopdeur tot wel 50 % in de energiekosten. Daarnaast staat deze snelloopdeur ook vermeld op de lijst voor Energie-Investeringsaftrek (EIA).

Ventileren zonder de deur te openen
In sommige hallen kan het behoorlijk warm worden maar kan de deur niet continu open staan. Hiervoor heeft Efaflex de mogelijkheid ontwikkeld om lamellen te vervangen voor ventilatieroosters. Hierbij moet er gedacht worden aan deuren met ventilatieroosters inclusief vliegengaas, zodat de deur ventilatie doorlaat maar geen insecten. Perfect voor de voedingsmiddelenindustrie.

Voor meer informatie
EFAFLEX - van der Tol en Keijzer B.V.
Jorick Brouwer
Floridadreef 118
3565 AM Utrecht
Tel: 0346-557111
j.brouwers@efaflex.nl 
www.efaflex.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven