Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Maagendans, Banafood:

"Prijzen bananen op de vrije markt stuk hoger dan vorig jaar"

Tholen - De bananenmarkt ontwikkelt zich de afgelopen weken goed. "De prijzen liggen op de vrije markt een stuk hoger dan afgelopen jaar. Toen hadden we te maken met warm weer. Nu is het toch vrij koud en dat biedt veel ruimte voor een goede bananenverkoop", vertelt Hans Maagendans van de onafhankelijke rijperij Banafood uit het Duitse Straelen.

"De afgelopen weken is de markt al stabieler dan vorig jaar en ik verwacht ook voor de komende drie à vier weken dat de goede markt aan zal blijven houden. Dat er nog niet zoveel andere 'goedkope' Hollandse producten beschikbaar zijn, komt de bananenmarkt ook ten goede", aldus Hans.

"De aanvoer van de bananen is goed op niveau. In Colombia is het de afgelopen tijd wat kouder geweest, maar de producties liggen op een normaal niveau. Al met al voldoende, maar niet te veel bananen op de markt", concludeert Hans tevreden.

Voor meer informatie:
Hans Maagendans
Banafood Services GmbH
Carl-Kühne Straße 7
47638 Straelen 
hans@banafood.eu 
www.banafood.eu