Elektrisch aangedreven oogstmachine voor groene asperges

Met stijgende loonkosten is de oogst van groene asperges pas rendabel wanneer de arbeidsprestatie hoog genoeg is. In Foggia, Italië wordt de onlangs geïntroduceerde ASVerde getoond. Deze nieuwe elektrisch aangedreven oogstmachine van Engels Machines is speciaal ontwikkeld voor de oogst van groene asperges op een vlakke ondergrond. "De machine kenmerkt zich door een uiterst eenvoudige bediening en uitstekende prestaties tijdens natte periodes. Het onderhoudsvrije accupakket voorziet de ASVerde van een actieradius tot maar liefst 22,0 km", aldus Engels Machines. 

Hoge arbeidsprestatie
De ASVerde kenmerkt zich door zijn eenvoudige bediening. Hierdoor is werknemer minimaal bezig met de besturing van de machine en kan hij zich volledig concentreren op het oogsten van groene asperges. Dit resulteert in een hoge arbeidsprestatie.

10.000 machines geleverd
Engels Machines, fabrikant van de AspergeSpin, heeft in totaal 10.000 elektrisch aangedreven oogstmachines voor de oogst van witte asperges geleverd. Dezelfde technieken waarmee de AspergeSpin een succes is geworden zijn nu toegepast in de ASVerde.

Bediening
Met robuuste voetschakelaars en een potentiometer kan de bediener altijd met de juiste snelheid snel van stengel naar stengel te rijden. Dankzij een soepele mechanische besturing laat de machine zich eenvoudig door het veld sturen.

Actieradius
Engels machines heeft 20 jaar ervaring met elektrische aandrijvingen. In de ontwikkeling van oogstmachines heeft de efficiëntie van de aandrijving altijd al de hoogste prioriteit gehad. Met de behaalde resultaten rijden de machines het langst op één acculading. De ASVerde rijdt in Foggia, Italië dagelijks 14,0km en gebruikt daarbij slechts 40% van de accucapaciteit.

Voor meer informatie:
Engels Innovatietechniek
Chris Engels
Maasbreeseweg 19
5981NZ Panningen
The Netherlands
+31 77 3074588
c.engels@engelsmachines.nl 
www.engelsmachines.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven