Hollander Barendrecht stapt over op lithium-ion

Recent zijn 23 nieuwe trucks aan Hollander Barendrecht, logistiek dienstverlener voor onder andere alle Plus supermarkten in Nederland, geleverd door Still. "Het grootste deel van de nieuwe vloot is uitgerust met lithium-ion accu’s. De onderhoudsvrije technologie biedt de dienstverlener onder andere de inzetbaarheid waar de intensieve inzet om vraagt", aldus Still.

Teammanager Inslag, Bart van Hengel: “Ook ditmaal waren we het meest tevreden over het aanbod van Still. Het totaalplaatje is voor ons doorslaggevend.”

Als logistiek dienstverlener verzorgt Hollander Barendrecht de opslag, het beheer en de afzet van verse en gekoelde producten voor onder andere alle Plus supermarkten in Nederland. Dagelijks worden vanuit het vers dc in Barendrecht 260 winkels bevoorraad. Tachtig hiervan ontvangen een dubbele levering, waarmee het aantal winkelritten per dag neerkomt op 110.

Hollander vertrouwt daarbij op intern transportmaterieel van Still. "Het totaalplaatje – van proactief meedenken en advies op maat tot betrouwbaar materieel en een vakkundige service – is voor ons doorslaggevend", weet Bart van Hengel, Teammanager Inslag.
 
Voor Van Hengel is het logisch dat de jongste vernieuwing van de intern transportvloot wederom door Still is verzorgd. "Toen het leasecontract van de vorige trucks afliep, hebben we uiteraard wel een tender uitgeschreven en meerdere aanbieders onder de loep gelegd. Ook ditmaal waren we het meest tevreden over het aanbod van Still", vervolgt hij. In totaal werden 15 elektrische pallettrucks – 3  meerijd trucks (type EXU-S) en 12 meeloop uitvoeringen (type EXU) – en 8 elektrische vorkheftrucks (type RX20-16C) geleverd.

Inzetbaarheid essentieel
De inzet bij Hollander Barendrecht is intensief. Er wordt 24/7 gewerkt, in 7 ploegen. Wekelijks worden 16.000 tot 17.000 pallets ingeslagen en verlaten 1,5 miljoen colli, op ongeveer 30.000 rolcontainers het vers dc. "Het doel is een tijdige en volledige levering aan de supermarkten. Inzetbaarheid van de trucks is dan essentieel, vandaar dat betrouwbaarheid hoog op ons eisenlijstje stond", geeft van Hengel aan. "Onze ervaring leert dat we daarbij blind kunnen vertrouwen op Still. Ze denken oplossingsgericht en snel mee. Bovendien bevordert ook het directe contact met onze aanspreekpunten en de vaste monteurs de snelheid en inzetbaarheid."


De meerijdende pallettrucks worden ingezet voor de langere rijafstanden. De vaste zijwanden bieden de bestuurder hierbij meer veiligheid en comfort.

Lithium-ion
Die maximale inzetbaarheid heeft Hollander Barendrecht doordat alle pallettrucks zijn uitgevoerd met lithium-ion technologie. De trucks en hun laders staan veilig opgesteld tussen de dockdeuren. Daar waar ze ook worden ingezet. "De inkomende goederen worden door de vrachtwagenchauffeur zelf gelost. Zodra de chauffeur klaar is, zet hij de truck aan de lader. Dat is het mooie van lithium-ion: je kunt de accu straffeloos tussentijds laden, zodat de benodigde energie áltijd beschikbaar is", legt Van Hengel uit. "De inzetbaarheid is merkbaar vergroot en het tussenladen levert aantoonbaar productiviteitswinst op."
 

De nieuwe, extra compacte heftrucks, type STILL RX20-16C, zijn extra compact en uiterst wendbaar. Dat maakt het manoeuvreren in de krappe gangpaden makkelijker en verhoogt de veiligheid op de werkvloer.

'De beste oplossing'
De nieuwe heftrucks zijn geleverd met conventionele loodzuur wisselaccu’s. "We hebben ook daar wel gekeken naar de optie om de trucks uit te rusten met lithium-ion accu’s. Er bleek echter onvoldoende tijd om deze voldoende op te laden voor onze intensieve inzet, waarbij de trucks eigenlijk continu worden gebruikt. De inzet van de heftrucks is ook minder gecentraliseerd, waardoor het voor ons lastig is om toezicht te houden op het tussentijds laden van de accu’s. Bovendien hadden we prima ervaringen met het zijdelings wisselen. Zowel vanuit veiligheid als vanuit ergonomisch oogpunt is dat voor ons vooralsnog de beste oplossing", licht de teammanager toe.

De conventionele hendels op de heftruck zijn vervangen voor een ergonomische armleuning met geïntegreerde joystick bediening.  

Compacte variant verhoogt veiligheid
De nieuwe heftrucks zijn voorzien van onder meer een ergonomische armleuning met geïntegreerde joystick bediening, kleurendisplay en een comfortabele stoel. De netjes in het beschermdak geïntegreerde BlueSpot veiligheidslamp en het verbeterde zicht verhogen de veiligheid op de vloer.
 
Van Hengel: "Veiligheid heeft bij ons topprioriteit. Zowel bij de inrichting van het warehouse als bij het maken van werkafspraken met onze medewerkers letten we constant hierop. Uiteraard spelen we dan ook bij de aanschaf van nieuw materieel hierop in."
 
Vanwege die veiligheid heeft Hollander gekozen voor de extra compacte RX20-16C. De draaicirkel van deze truck is 13 cm korter dan die van de standaard RX20-16. "Dat maakt de trucks wendbaarder en het manoeuvreren in de krappe gangpaden – met breedtes vanaf 2,90 meter – beduidend makkelijker. Zo beperken we aanrijdschades tot een minimum", weet Van Hengel. "Verder dwingen de vaste zijwanden van de meerijd palletwagens de bestuurder letterlijk binnen de contouren van de truck te staan. Zo bieden die trucks extra bescherming aan onze medewerkers. De kans op aanrijdingen en op enkelletsel wordt immers sterk gereduceerd."


Alle nieuwe pallettrucks van Hollander Barendrecht zijn voorzien van lithium-ion technologie

Batterijgarantie
De nieuwe trucks worden door Hollander Barendrecht geleased voor een periode van 72 maanden, inclusief onderhoudscontract en batterijgarantie. "Die batterijgarantie geldt zowel voor de conventionele loodzuur accu’s als voor de lithium-ion accu’s. Mocht een accu onverhoopt gebreken vertonen, dan levert STILL een vervangende accu. Die garantie draagt voor ons absoluut bij aan het vertrouwen dat we hebben in de producten én in onze partner", besluit Van Hengel.

Klik hier voor een video

Voor meer informatie:
STILL
Nijverheidsweg 5
3340 AD Hendrik-Ido-Ambacht
T: +31 (0)78-6845200
info@still.nl 
www.still.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven