Op donderdag 23 mei 2019 zal Prof. Mieke Uyttendaele van Universiteit Gent de openingslezing verzorgen van het Symposium Voedselpathogenen. Tijdens het symposium, georganiseerd door de Stichting Food Micro in hotel De Biltsche Hoek in De Bilt, wordt vooral ingegaan op innovatieve technologieën om pathogenen te bestrijden. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de speerpunten van de NVWA en de werkwijze van risicogericht handelen alsmede aan de eisen die door de overheid gesteld worden i.v.m. handhaving en hoe daaraan te voldoen, bv. op het gebied van challenge testen in relatie tot groei van Listeria.
"Zoals altijd bieden onze Nederlandstalige symposia voldoende ruimte voor discussie en wordt daar in het programma rekening mee gehouden. De Stichting Food Micro streeft er met haar symposia naar de praktijk te behandelen. Naast professor Uyttendaele zullen sprekers van de NVWA uitleg geven over de werkwijze. Sprekers uit het bedrijfsleven zijn bereid om inzicht te geven in de praktijk", aldus de organisatie.
Sprekers zijn:
Mieke Uyttendaele (Universiteit Gent)
Voedselpathogenen: ze zijn er nog altijd en ze lijken niet te willen wijken.
Masja Nierop-Groot (WUR, Wageningen)
Van megapascal tot kilovolt: ontwikkelingen in conserveringstechnologie en impact op voedselveiligheid.
Aarike de Jong (NVWA, Utrecht)
Kennisgedreven en risicogericht in de NVWA-praktijk.
Paul in ’t Veld (NVWA, Utrecht)
Challengetesten versus modellering, voor- en nadelen.
Cees van der Elst (QAssurance, Rotterdam)
Proactief voldoen aan de beheersing van Listeria monocytogenes.
Arjen Gerssen (RIKILT, Wageningen)
De toekomst van handheld devices.
Arne Aiking (Cleanlight, Wageningen)
UV-ontsmetting van verse groente en fruit.
Maik van Leijden, Qlean-tec B.V., Nieuw-Vennep
Ultrasoon reiniging: een relatief nieuwe techniek in de Nederlandse voedingsindustrie.
Deelname-informatie
De deelnamekosten bedragen € 325,- p.p. . Het volledige programma is op onze website te vinden.
Voor registreren klik hier