Etienne Ruigewaard: "Met name in de noordelijke provincies zijn deze aardappelen enorm geliefd"

Eerste Opperdoezer Ronde van de koude grond beschikbaar

Tholen - De Opperdoezer Ronde trekt jaarlijks weer de nodige belangstelling. Het culinaire aardappeltje wordt al meer dan 150 jaar geteeld in het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes, de enige plek ter wereld waar deze Opperdoezer Ronde geteeld kan en mag worden.  Om het eerste aardappeltje ontwikkelt zich altijd weer een heuse strijd.

Etienne Ruigewaard kocht medio maart al de eerste kriel van de Opperdoezer Ronde uit de kas en heeft nu de eerste Opperdoezer Rondes van de koude grond beschikbaar van zijn teler Kees Kee. "Ik verwacht dat er vanaf volgende week donderdag meer Opperdoezer Rondes op de markt kan gaan komen, maar wij hebben de eerste", vertelt de Noord-Hollandse handelaar.

"Deze vrij vaste en romige aardappel wordt door aardappelkenners en fijnproevers beschouwd als een ware delicatesse. Met name in de Noordoostelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe is deze aardappel erg populair", vertelt Etienne, die de primeuraardappelen verkoopt aan de Nederlandse grossiers. "Het is altijd een dure aardappel. Ze kosten zomaar 7 euro per kilo, maar dan heb je wel lekker eten!"

Voor meer informatie:
Etienne Ruigewaard BV
Lars Ruigewaard
Adres Zwaagdijk (WFO)
Marktplein 14-16
1681 NS Zwaagdijk-Oost
Tel.: 0228-567317
Fax: 0228-567219
lars@etienne-holland.nl    
www.etienne-holland.nl  

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven