Moederdag vieren op Rabarberfestival Heide?

In navolging van het eerste Rababar feest zal er op zondag 12 mei een tweede editie in Heiden worden georganiseerd. "Dit jaar willen we de happening wat uitbreiden en hebben daarbij een aantal bedrijven uit Heide bereid gevonden om ons te ondersteunen en daarbij een nog groter palet van producten en diensten welke ons dorp te bieden heeft te kunnen aanbieden", vertelt Martin Peeters een van de motoren achter de organisatie. "Aangezien zondag 12 mei Moederdag is, zullen de aanwezige moeders op deze dag extra in het zonnetje gezet gaan worden met een leuke attentie." Ook strijkt het programma Nederland Proeft neer op het Rabarberfeest.

Chef Ed Hoogendijk kookt met rabarber in Nederland Proeft

Het eerste feest in 2018 was een succes. Martin: "Ondanks het wat mindere weer waren er een groot aantal mensen komen kijken en deelnemen aan het feest met als thema “ruiken, proeven en beleven." Dit jaar is de opzet wat beknopter qua invulling van de ruimte om de de beleving intiemer en gezelliger te maken." 

 

De winnende rabarbertaarten op Rabarberfestival 2018

De bakwedstrijd die in 2018 werd gehouden staat ook op het programma. "We hadden toen meer dan 20 deelnemers enthousiast gemaakt heeft om creatief aan de slag te gaan. Winnares was Floor Broeren en zij zal ook in 2019 weer een onderdeel zijn van ons programma. Op onze facebook pagina kun je vinden waar je je op kunt geven voor deze leuke uitdaging. Voor de kinderen zullen op deze dag weer diverse activiteiten zijn. Denk aan een groot springkussen, schminken, knuffeldieren ed.", aldus Martin.

Opnames ‘Nederland Proeft’
Op deze zondag 12 mei worden opnames gemaakt voor “Nederland proeft”. Op deze dag zijn presentator Winston Post en chefkok Ed Hoogendijk aanwezig om tv-opnames te maken voor het RTL4 programma Nederland Proeft.

Nederland Proeft wordt geproduceerd door het Rotterdamse productiebedrijf New Sense Media, in nauwe en directe samenwerking met ZON fruit & vegetables. Het tv-programma stimuleert de consument om gezond en lekker te koken met seizoensproducten van eigen bodem. Met een gezonde dosis Hollandse nuchterheid én een vleugje humor, informeren en inspireren Winston Post samen met Ed Hoogendijk de kijker. Winston reist stad en land af om de verhalen achter de mooiste producten te ontdekken. Wanneer de kijker alles te weten is gekomen over een bepaald product, gaat Ed ermee aan de slag in zijn Nederland proeft keuken.

Voor de aflevering welke in het teken staat van rabarber, strijkt Nederland Proeft zondag 12 mei neer op het Rabarberfeest in Heide. Tijdens deze happening maakt Ed samen met Winston heerlijke rabarbergerechten klaar. Bovendien worden er handige tips & tricks gedeeld, zodat de consument maar ook de bezoeker van deze dag geïnspireerd wordt om thuis óók aan de slag te gaan met Hollandse rabarber.

Bezoekers zijn van harte welkom om een exclusief kijkje te nemen bij de tv-opnames. Nederland Proeft wordt van 5 mei tot en met 23 juni iedere zondag om 17:30 uur uitgezonden op RTL4. De aflevering die in het teken staat van rabarber, wordt op zondag 2 juni uitgezonden.Naast de happening op zondag is al op vrijdagavond de aftrap van dit feestweekend in Heide.

Op vrijdag 10 mei is er op het dorpsplein een avondvullend programma met het thema ”Buutte op het plein”, waar een viertal buuttereedners afgewisseld met carnavalsmuziek de bezoekers een sfeervolle, leuke avond onder de sterrenhemel willen laten beleven.

Op zaterdagavond 11 mei zal een live band in de feesttent een feestavond verzorgen waarna de zondag het programma compleet maakt. Voor een sfeerimpressie van ons weekend in 2018 en meer info over het programma van 2019 kijk op onze facebook pagina: www.rabarberfeest.nl.

"Alle reden dus om in het weekend van 10, 11 en 12 mei een bezoek te brengen aan Heide", besluit Martin.

Voor meer informatie
Martin Peeters
T: 06-53875939
peeters@rabarbers.biz 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven