Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeseizoen: lage producties, goede prijzen

Tholen – Als gevolg van het koudere weer ligt de aspergeproductie op zijn gat. “Mei is normaal de topmaand voor asperges, maar het weer werkt niet bepaald mee. De prijzen zijn desondanks goed voor de tijd van het jaar”, vertelt Roel De Winter van ORCA. De start van het aspergeseizoen ging gepaard met lage prijzen, maar die zijn ondertussen al opgekrabbeld tot een goed niveau.

Door het koudere weer neemt niet enkel de productie, maar ook de consumptie af. “Consumenten hebben veel meer zin in asperges wanneer de temperaturen hoog zijn. Gelukkig is er nog wel vraag, maar die blijft nog wat achter en dat zijn we niet gewend in mei”, aldus Roel. “Toch zien we de populariteit van de asperge in België elk jaar toenemen en dat is zeer positief.”

Hoewel de handelaar asperges nog echt als seizoensproducten ziet, merkt hij wel op dat het steeds vroeger starten van het seizoen niet altijd positief is. “Wanneer de eerste asperges uit de kas op de markt komen, denkt de consument al heel snel dat de producties in volle gang zijn. Voordat het vollegrondsseizoen begint, heeft de consument al verschillende keren asperges gegeten”, besluit Roel. 

Voor meer informatie:
Roel De Winter
ORCA
Drevendaal 38
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)495 37 63 27
info@orca-nv.be 
www.orca-nv.be