Grote vraag en hoge prijzen Mexicaanse avocado

De consumptie van Mexicaanse avocado's ligt hoog in eigen land, maar ook in de Verenigde Staten is er veel vraag naar dit product. Sinds april zijn de prijzen sterk omhooggeschoten. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar liggen ze ruim 30% hoger volgens het Federaal Agentschap voor Consumentenbescherming (Profeco).

Een van de redenen voor deze prijsstijging is dat de avocado-oogst vanaf april afneemt en er minder van het fruit beschikbaar is op de markt. Daarnaast hebben de weersomstandigheden een stempel gedrukt op de volumes van dit seizoen. Daarbij komt nog een toename van 6% in de avocado-export naar de Verenigde Staten, waar men op 5 mei de herdenking van de Slag bij Puebla viert. Vanuit de bevolking van Mexicaanse afkomst is er voor die dag een grote vraag naar avocado. Volgens de Associatie van Telers en Verpakkers/Exporteurs van Avocado in Mexico (APEAM) bereikte de export naar de VS in verband met deze dag een omvang van 108.33 ton.

De APEAM gaf aan dat Avocados From Mexico (AFM) voor de viering van deze historische dag de grootste en belangrijkste promotiecampagne in zijn geschiedenis ondernam. Het succes van deze campagne vertaalde zich in een toename van de export.

Volgens informatie van de federale regering is Mexico wereldwijd gezien de grootste teler van avocado met een oogst van 1.644.000 ton per jaar. Daarna volgt de Dominicaanse Republiek met 387.546 ton.

De staat Michoacán is goed voor 84,9% van de hoeveelheid avocado die in Mexico geteeld wordt met een oogst van meer dan een miljoen ton. Andere avocado telende regio's zijn Jalisco, México, Nayarit, Morelos en Guerrero, waar de drie variëteiten worden geteeld die het meest worden gewaardeerd door consumenten: Hass, Criollo en Fuerte. 

Bron: infobae.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven