West-Afrikaanse mango-exporteurs krijgen te maken met nieuwe EU-richtlijn

Per 1 september zal de nieuwe richtlijn voor de mango-import gaan gelden in Togo. Dit heeft het het Europe-Africa-Caribbean-Pacific Liaison Committee (COLEACP) op 29 april bekendgemaakt.

Volgens de nieuwe richtlijn moeten mango-exporteurs uit West-Afrika, dus ook Togo, aan kunnen tonen dat de mango's een effectieve behandeling hebben ondergaan tegen fruitvliegen. De gegevens omtrent deze behandeling moet opgenomen zijn in het fytosanitaire certificaat. De maatregel werd genomen vanwege het grote aantal mango's dat aangetast is door deze plaag. 

Een andere maatregel die de COLEACP invoert, is dat de behandelingsperiode voor het volgende mangoseizoen schriftelijk doorgegeven dient te worden aan de Europese Commissie door de organisatie ter bescherming van planten van het exporterende land. 

In West-Afrika exporteren Ivoorkust, Senegal, Nigeria, Mali, Burkina Faso, Guinee en Togo mango's naar de EU. Zij exporteren het ras Kent waar veel vraag naar is op de Europese markt. 

In 2010 produceerde Togo 6.200 ton mango's, ter waarde van naar schatting €687.000, meldt het ECOWAS. Een kleine productie ten opzichte van buurlanden, zoals Nigeria, dat zich de grootste producent in deze regio mag noemen,\ of Senegal dat in 2018 18.395 ton produceerde. 

Bron: togofirst.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven