Nieuw softwaresysteem 'ThermoDAN' wordt tijdens transport logistic gepresenteerd

M3-software bewaakt de koelketen

Het Duitse Dr. Malek Software toont op de beurs transport logistic in München (van 4 tot en met 7 juni) samen met ESYS onder de naam 'ThermoDAN' een mobiele datalogger voor het registreren van temperatuurwaarden in transportcontainers. ThermoDAN is een aanvulling op de telematica-oplossing 'M3 Telematicware', die daarmee de in de farmalogistiek vereiste GDP standaard vervult. In het ontvangstmagazijn kan het temperatuurverloop van de gehele rit volledig automatisch uitgelezen worden en per gateway over worden gedragen aan het M3 platform. De innovatie is in twee versies leverbaar, die zich van elkaar onderscheiden door de wijze van dataoverdracht. Men heeft de keuze uit Bluetooth 4.x met een reikwijdte van tot wel tien meter en de LoRa-technologie (Long Range), waarmee de gegevens meer dan 100 meter ver overgedragen kunnen worden. Dr. Malek Software en ESYS zijn te vinden in hal A3, standnummer 102.

Wanneer de datalogger in de buurt komt van een gateway, worden de gegevens automatisch uitgelezen en overgedragen aan het cloudgebaseerde M3 platform. Daar worden de gegevens gekoppeld aan de juiste rit, op zending gearchiveerd en vervolgens aan de beheerder ter beschikking gesteld.

Good Distribution Practice (GDP)
ThermoDAN dekt een temperatuurbereik van -25 tot +75 graden Celsius en is daarmee in combinatie met het mobiele opdrachtmanagement van de M3-app geschikt voor de koelketenbewaking in de farma-, levensmiddel- en verslogistiek. ThermoDAN voldoet aan de EU-richtlijn op het gebied van 'Good Distribution Practice' (GDP). Het doel van de GDP-richtlijn is het handhaven van kwaliteit en integriteit van farmaceutische producten binnen de gehele toegevoegde waardeketen van de producent tot aan de patiënt.

De datalogger veroorzaakt geen lopende kosten en kan zonder vaste installatie in iedere transportcontainer en op ieder laadoppervlak onder worden gebracht. Het door ESYS ontwikkelde apparaat functioneert onafhankelijk van de plaats en zonder stroomspanning. De ingebouwde batterij gaat meerdere jaren mee en kan daarna moeiteloos verwisseld worden. De behuizing van de ThermoDAN biedt bescherming tegen stof en opspattend water. De geïntegreerde PT100-temperatuursensor voldoet aan alle GDP-eisen wat betreft meetprincipe, meetbereik en nauwkeurigheid.

Voor meer informatie:
Dr. Malek Software GmbH
GF: Ralf Malek
Leipziger Str. 13 c
D-01097 Dresden
Tel. +49 (0)351 8567610
E-mail: rmalek@dr-malek.de  
www.dr-malek.de  

ESYS GmbH
Schwedter Straße 34a
D - 10435 Berlin
Tel.: +49 (0)30 - 44 32 94 - 0
Fax: +49 (0)30 - 44 32 94 - 10
E-mail: info@esys.de 
www.esys.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven