Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europarlementslid Schreijer-Pierik bezoekt FruitMasters en fruitteler Van Haarlem


Donderdag 23 mei vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. In het kader daarvan organiseert GroentenFruit Huis de komende weken diverse werkbezoeken om de belangen van de leden op het netvlies van de kandidaat-Europarlementariƫrs te krijgen. Op dinsdag 7 mei bracht Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik (CDA) een bezoek aan FruitMasters in Geldermalsen en aan telersfamilie Van Haarlem in het nabijgelegen Buurmalsen.



Kees de Kat en Sjors Kruiper ontvingen Schreijer-Pierik namens FruitMasters op het hoofdkantoor om Schreijer-Pierik, die zich verkiesbaar heeft gesteld voor een nieuwe termijn in Brussel, te informeren over de werkwijze bij FruitMasters. In aanwezigheid van eveneens Kees Wantenaar, Daan van Empel, Driekus van de Ven van GroentenFruitHuis (GFH), Gerard van den Anker van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Maartje Vullings van Fruit Masters, sprak Schreijer-Pierik over de gevoeligheden inzake het Europese debat over gewasbescherming: "Het is een discussie die puur en alleen op basis van emoties wordt gevoerd en waarbij onvoldoende wordt gekeken naar bevindingen van instellingen zoals het European Food Safety Agency (EFSA)."



Om Schreijer-Pierik te ondersteunen in het debat over gewasbescherming in relatie tot voedselveiligheid, toonden Van Empel en Vullings welke systemen er in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld om die veiligheid nog beter te borgen. De Twentse politica, die momenteel op nummer 4 van de kandidatenlijst van het CDA staat, gaf aan zeer overtuigd te zijn van het belang van een adequaat, veilig middelenpakket. Ze zei zich daarvoor in de milieucommissie dan wel in de landbouwcommissie van het Parlement voor in te zullen blijven zetten zoals ze ook in de afgelopen jaren heeft gedaan. Tegelijkertijd wees ze daarbij ook op het wantrouwen van andere politieke fracties binnen het Europees Parlement in instanties zoals EFSA. "En juist die partijen krijgen na de verkiezingen, kijkend naar de peilingen, mogelijk nog meer invloed." Ze riep de aanwezigen dan ook vooral op om hun stem naar het CDA uit te laten gaan.



In Buurmalsen sprak Schreijer-Pierik ook nog met Jan en Johan van Haarlem die een familiebedrijf in appels en peren runnen. Zij gaven het Europarlementslid mee dat, om de tuinbouw vooruit te helpen, zij iets willen veranderen aan de beeldvorming over de sector en dat sommige politieke partijen en media daar een grote rol bij spelen. "Wij leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen dan wel tegen gaan van problemen die nu of in de toekomst spelen. Denk bijvoorbeeld aan CO2-reductie. In totaal gaat het om een reductie van 500.000T CO2 die wij en onze collega's realiseren," aldus Johan van Haarlem. Een boodschap die volgens Schreijer-Pierik nog krachtiger moet worden overgebracht in Brussel en Den Haag.



De komende tijd worden er door GroentenFruit Huis meer werkbezoeken georganiseerd met Europarlementariƫrs om de belangen van de sector te bespreken. Op 14 mei gaat Rob Roos, de nr. 2 van Forum voor Democratie, mee op werkbezoek en op 16 mei is Jan Huitema, de nr. 2 van de VVD, te gast.

Publicatiedatum: