Greenyard versterkt samenwerking met Britse fruitproducent Bardsley England

Greenyard Fresh UK heeft een akkoord met Bardsley England gesloten om de investering in hun joint venture te verhogen. Dit werd door Greenyard dinsdag aangekondigd zonder financiële details te geven.

Bardsley England is de op vier na grootste fruitproducent in het VK met een focus op appelen en peren. Het bedrijf is al aan de vijfde generatie toe en streeft er naar zowel het rendement als kwaliteit en smaak van het fruit te verbeteren.

"Onze relatie met de familie Bardsley is beter en sterker gebleken dan we oorspronkelijk hadden verwacht. Onder leiding van Ben Bardsley heeft het bedrijf de eerste twee jaar een groei van meer dan 100% gekend. De initiële business case voor Bardsley England werd twee jaar geleden al overtroffen. Dat is de verdienste van de teams in Kent (Bardsley) en Spalding (Greenyard). De inzet en toewijding van Ben hebben ons het vertrouwen gegeven om verder te investeren in het
bedrijf en ons aangezet extra cash in het bedrijf te pompen. Hierdoor kan de automatisering en de totale efficiëntie van de site verder ontwikkeld worden", zegt Alan Forrester, Managing Director
van Greenyard Fresh UK.

Brexit
Volgens Greenyard biedt de uitbreiding van de joint venture een concurrentievoordeel in het geval van een harde Brexit.

"Bardsley England is goed geplaatst om meer appelen en peren in eigen land te leveren. Die zijn nodig om te voldoen aan de toenemende belangstelling van de Britse consumenten voor lokale producten. Ons uiteindelijke doel is om onze activiteiten tegen 2023 te automatiseren en dankzij onze innovatieve aanpak het Britse seizoen te kunnen verlengen, wat vooral belangrijk zal zijn wanneer een harde Brexit plaatsvindt. In combinatie met de recente AEO-certificering van
Greenyard Fresh UK geloven we dat we een relatief unieke positie binnen de markt bekleden. ", voegt Ben Bardsley, Managing Director van Bardsley Engeland, toe.

De beide bedrijven verwachten een groei in de komende drie tot vijf jaar met een versterking van het marktaandeel en -penetratie. Tevens hebben Greenyard en Bardsley England de ambitie om de fruitvolumes in de komende drie jaren te doen toenemen met 50%.

"Dit is een duidelijk voorbeeld waarbij de kennis binnen een modern en vooruitstrevend bedrijf ingezet wordt in combinatie met de passie en de vaardigheid van de telers om uitzonderlijk fruit te leveren. Daaruit ontstaat een product dat volledig beantwoordt aan de behoeften van de consument dankzij een transparante, verticaal geïntegreerde en efficiënte toeleveringsketen", reageert Marc Zwaaneveld, co-CEO van Greenyard.

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group  
www.greenyard.group 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven