NOS doet rondvraag over minder plastic in het schap

Minder plastic oké, maar helemaal verbannen: nee

Supermarkten nemen steeds meer maatregelen om plastic verpakkingen terug te dringen. Deze week kondigde Albert Heijn een besparing van 270.000 kilo per jaar aan door te stoppen met verpakkingen van onder meer (punt)paprika's. Andere retailers namen eerde al vergelijkbare maatregelen. 

De NOS legde aan Rob Verhagen, duurzaamheidsmanager bij Oerlemans Packaging, Christiaan Bolck, programmamanager hernieuwbare materialen bij de WUR en Kirsten Palland van Milieu Centraal de vraag voor waarom veel producten nog in plastic zitten én of het eigenlijk wel nodig is plastic helemaal uit te bannen.

Helemaal uitbannen van plastic verpakkingen zien de drie voorlopig niet gebeuren. Dat hoeft ook niet, vindt Verhagen van Oerlemans. "Veel consumentenkunststoffen zijn namelijk prima te recyclen." Maar er zijn ook alternatieven, toch? Ja, maar voor bijvoorbeeld afbreekbaar plastic is de CO2-belasting nog een struikelblok. Kunststof gemaakt van rioolslib, daarin ziet Verhagen kansen. "Tegen 2025 hopen we dat op grote schaal te kunnen maken in Nederland. 

Lees hier het hele artikel bij de NOS.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven