Spanje: 58 verdachten opgepakt voor valse documenten herkomst sinaasappelen

De Guardia Civil heeft een onderzoek ingesteld naar 58 mensen vanwege de vermeende vervalsing van 538 traceerbaarheidsdocumenten (DATA). Deze documenten zouden meer dan 537 ton sinaasappelen van illegale herkomst legaliseren. De verdachten worden beschuldigd van in totaal 45 strafbare feiten van vervalsing van documenten. 

De agenten van het Roca Team van de Guardia Civil van Calp startten in juni 2018 een onderzoek op, in het kader van het Plan Tegen Diefstal op Landbouw- en Veeteeltbedrijven, samenvallend met de citrusoogst. Sindsdien, en tot afgelopen april, heeft het team in citrusbewaringen in de provincie Alicante honderden DATA documenten ontdekt die vervalst zijn of in ieder geval bepaalde onregelmatigheden vertonen. Het genoemde document is verplicht voor elke partij die meer weegt dan 20 kilo en bevat onder andere gegevens over de eigenaar van het land en zijn locatie, de plukkers of vervoerders van het product, de omvang van de oogst en de bestemming van het fruit.

De verdachten van de 48 delicten zijn 51 mannen en 7 vrouwen van Spaanse, Marokkaanse, Roemeense, Armeense, Bulgaarse en Ecuadoriaanse nationaliteit in de leeftijd van 19 tot 62 jaar.

Bron: diarioinformacion.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven