Citrus Australië wil hogere straffen voor mensen die de sector bedreigen

Citrus Australia heeft bekend gemaakt erg teleurgesteld te zijn in de lage straf voor een Australiër nadat hij geïnfecteerd enthout het land had binnen gesmokkeld. De crimineel kreeg € 6.259 boete voor het importeren van verboden materiaal en het verschaffen van misleidende informatie aan de douane. De citrus ent werd positief op twee virussen getest en zou citrusziekten kunnen dragen en insecten kunnen bevatten.

CEO Nathan Hancock heeft z'n oprechte dank betuigd aan de douanebeambte die de ent vond en zei teleurgesteld te zijn in de rechter die niet van de gelegenheid gebruik maakte om een zware straf als waarschuwing aan anderen af te geven. 

"Een boete € 6.259 is een lachertje als je denkt aan de economische schade die veroorzaakt zou kunnen zijn. De citrussector werkt er momenteel hard aan om de exotische citruskanker te elimineren. Om dit te bereiken worden miljoenen euro's geïnvesteerd en zijn de levens van verschillende telers in Kununarra en Darwin verwoest."

Volgens citrusaustralia.com.au heeft Hancock rechters gevraagd om in de toekomst in dergelijke gevallen de impact te overwegen die geïmporteerde ziektes en plagen zouden kunnen veroorzaken in de Australische tuinbouwsector en zouden ze een voorbeeld moeten stellen via zwaardere straffen in de toekomst. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven