De beste groentenrestaurants ter wereld

Tijdens de We're Smart Taste Summit die op 6 mei in Amsterdam plaatsvond, werden de 100 beste groenterestaurants ter wereld bekendgemaakt en dit is de top-tien:

  1. (1) Xavier Pellicer El Menjador, Barcelona, Spanje
  2. (2) Vrijmoed. Gent, België
  3. (4) La Distillerie, Bourglinster, Luxemburg
  4. (8) L’Arpège, Parijs, Frankrijk
  5. (60) Joia, Milaan, Italië
  6. (5) Graanmarkt 13, Antwerpen, België
  7. (29) Humus & Hortense, Brussel, België
  8. (17) Arabelle Meirlaen, Marchin, België
  9. (6) De Librije, Zwolle, Nederland
  10. (10) Noma, Kopenhagen, Denemarken

In de top-100 van dit jaar zijn 26 nieuwe restaurants te vinden, waarvan Villa Aida in Wakayama (Japan) de hoogst genoteerde nieuwe binnenkomer is, op plaats 17. Joia in Milaan is de snelste stijger in de top-100 en steeg van de zestigste naar de vijfde plaats.

Ruim 800 restaurants
De We’re Smart Green Guide 2019 omvat meer dan 800 restaurants in 38 landen. Dit zijn er 311 meer dan vorig jaar en ook zijn er negen landen extra bijgekomen. Het restaurant Xavier Pellicer in Barcelona kwam voor het tweede jaar op rij als beste groentenrestaurant uit de bus. 

Xavier Pellicer: voor de tweede maal gekozen tot beste groentenrestaurant ter wereld
De reden hiervoor is het nieuwe El Menjador-concept dat Xavier Pellicer heeft doorgevoerd in zijn restaurant. El Menjador is een intieme, exclusieve ruimte, met een eigen entree, die plaats biedt aan 16 gasten en waar de kok zijn meest persoonlijke gerechten serveert. De klant kan kiezen uit drie verschillende menu's met keuze uit veganistisch, vegetarisch of omnivoor. 

Ieder menu bestaat uit negen gangen waarin seizoensproducten op creatieve wijze zijn verwerkt. 

Frank Fol over El Menjador: "Het afgelopen jaar heb ik vijf keer voor een groentenmenu gekozen. Ik heb ontdekt dat de groentebereidingen van Xavier Pellicer nog creatiever en verfijnder zijn dan ooit te voren. Wie groenten op zo'n voortreffelijke en gastronomische manier weet te bereiden, heeft deze titel met recht voor de tweede maal verdiend."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven