Giuseppe Merloni, Pilicarta, Cosmec, Tiberpack, Zetapack:

"100% recyclebare, biologisch afbreekbare en composteerbare papieren verpakking"

Tijdens MedFEL introduceerde Giuseppe Merloni en zijn team dit jaar de Paper Bag en Paper Pack aan professionals uit de sector. "We wilden een papier creëren dat een antwoord zou zijn op milieuvraagstukken en zou beantwoorden aan de verwachtingen van de huidige markt, waar bedrijven uitgedaagd worden om op zoek te gaan naar alternatieven voor plastic. Het unieke van deze verpakkingen is dat ze 100% recyclebaar, composteerbaar en biologisch afbreekbaar zijn. 

Beide verpakkingen zijn volledig vervaardigd uit kraftpapier. Paper Bag is geschikt voor verticale verpakkingsmachines van 500 gram tot 2,5 kilo en Paper Pack is ontwikkeld voor horizontale machines van 250 gram tot 1 kilo. 

Milieuvriendelijke verpakking....
Het meest interessante kenmerk van deze papieren verpakkingen is de samenstelling van het seal. "Dankzij de gepatenteerde No Waste- technologie zijn wij erin geslaagd een papier te ontwikkelen dat thermisch geseald kan worden bij 150 tot 250°C. Er wordt daarom geen gebruikgemaakt van vervuilende chemische bestanddelen. Het papier is goedgekeurd voor contact met voedingsmiddelen en de componenten die het sealen mogelijk maken zijn van nature in water oplosbaar," legt Giuseppe uit.

De verpakking is ook goed traceerbaar omdat het papier waaruit hij vervaardigd is afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Giuseppe vertelt dat hij trots is dat zijn product onderdeel vormt van een circulaire economie.  

...kan aangepast worden aan bestaande verpakkingsmachines
"Het is nu acht maanden geleden dat we onze verpakkingen bij klanten in de AGF-sector hebben geïntroduceerd. We stellen de machines af en doen tests op bijvoorbeeld Ulma, Jasa, Gka, Martini en andere. Een ander groot pluspunt van onze producten is dat het niet nodig is om speciale verpakkingsmachines aan te schaffen. Met wat aanpassingen kunnen ook bestaande machines verse en diepgevroren producten in ons papier verpakken. Extra investeringen zijn dus niet nodig en afhankelijk van het product is de verpakking ook niet veel duurder. 

Ook de langere houdbaarheid van het verpakte product is het vermelden waard want het van nature poreuze papier zorgt dat het kan blijven ademen, dit in tegenstelling tot geperforeerd plastic," legt Giuseppe uit. 

Giuseppe zal ook aanwezig zijn op de Macfrut-vakbeurs in Italië waar hij de Paper Bag en Paper pack zal presenteren in de stand van ULMA. 

Voor meer informatie:

Giuseppe Merloni
Phone : +393357220145
E-mail : giuseppemerloni@gmail.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven